Foto: Jonathan Rudman
Övrigt

Svensk Innebandy skänker pengar till minnesfond

Svensk Innebandy hyllar Mika Kohonens 1000:e poäng och skänker 10 000 kronor till Klas Petterssons minnesfond.

I matchen mot Warberg gjorde Mika Kohonen sitt 1000 poäng i svenska högstaligan. En milstolpe och historisk poäng som de första någonsin att göra 1000 poäng. Något som Svensk Innebandy vill hylla.

– En sanslös bedrift som vi vill fira och hedra. Mika har gjort mycket för Svensk Innebandy. Dels genom hans prestationer på planen men också som den ambassadör han är utanför. Nu vill vi visa vår uppskattning, säger Svensk Innebandys ordförande Tomas Engholm i ett pressmeddelande.

Som Mika Kohonen själv berättat i media den senaste veckan har Svensk Innebandys mångåriga medarbetare Klas Pettersson en speciell plats i hans hjärta. En av Klas många kompetenser var hans stora intresse för statistik. Utan Klas insats hade Mika Kohonens 1000:e poäng gått de flesta förbi.

Den 13 augusti 2013 gick Klas bort efter en längre tids sjukdom. För att hylla Klas och för att minnas honom och hans gärning har Svensk Innebandy de senaste åren avsatt 100 kronor per poäng som poängligavinnarna av SSL gjort till det konto som öppnats till Klas barn. Detta kommer ske även 2017.

– Vi vill genom detta visa vår uppskattning och beundran för både det Mika och Klas åstadkommit under åren och tycker att det passar extra bra med tanke på de nära band de också hade privat. Det kommer att uppmärksammas särskilt i samband med SM-finalen 22 april, säger Tomas Engholm.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar