Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Skadedrabbat Dalen inför derbyt

Umeåderby ikväll mellan IKSU och Dalen och det är en skadedrabbat Dalen som kommer till spel.

Serieledande IKSU har gjort 100 fler mål än derbymotståndet Dalen. När lagen möttes i höstas blev det dock bara en knapp seger för IKSU med 5-2. Ikväll när det är dags för returmöte saknar Dalen fem tongivande spelare i Mikaela Palmér, Emelie Jansson, Felicia Lilja, Caroline Stattin och Amanda Öhman. Tunga avbräck för Dalen.

– Det är helt galet. Olyckligt, men det känns som att det har varit en sån säsong för oss. Men det kan vi inte lägga fokus på, vi måste försöka vinna matcher, säger tränaren Urban Karlsson till Västerbottens-Kuriren. 

En av de skadade är lagkapten Amanda Öhman vars återhämtning går sakta åt rätt håll.

– Det går framåt, men sakta. Jag ser sämre än jag gjorde innan skadan, men betydligt bättre än vad jag gjorde direkt efteråt. Det är svårt när det händer mycket grejer, det är svårt att sortera och så, säger Öhman.

Vad som blir viktigt för Dalen har dock Öhman klart.

– Det gäller att vi inte bjuder på något mot dem, särskilt när det kanske kan hänga på insläppta mål till slut. Men vi hoppas så klart att vi kan lösa det innan det går så långt, det vore dumt att sätta sig i den sitsen, säger Öhman.

Det kan som Öhman påtalar handlar om målskillnad när säsongen summeras, men först återstår 8 matcher för Dalen som har 15 poäng vilket är lika många som både Tyresö Trollbäcken och Warberg.

– Det är klart att vi inte är i någon bra situation, vi slåss för att hålla oss kvar och hade hoppats på mer poäng. Vi jobbar hårt på varenda träning med mycket avslut och försöker komma till mycket lägen det är hög prio på det, säger Dalens Urban Karlsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar