IBK Dalen

Dalens goda form fortsätter

Dalen fortsätter sin goda form och vann med 4-1 hemma mot Malmö. -Det är ett antal matcher kvar och det gäller att vi fortsätter spela bra så ska vi fixa kontraktet, säger Dalens Urban Karlsson
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 15:30
IBK Dalen
4 - 1
Malmö FBC

Dalen mot Malmö. Två lag som verkligen behövde tre poäng. Dalen för att utöka avståndet ner till Tyresö Trollbäcken på nedflyttningsplats och Malmö för att ha chans till sista slutspelsplatsen.

Malmös Ellen Rasmussen inledde målskyttet i den första perioden fint assisterat av Johanna Nilsson. En ledning som stod sig till 15:32 då Dalen kvitterade i en tempofattig period.

– Det är en tråkig match. Ingen bjuder upp till dans, varken vi eller dem. Båda lagen får höja sig, säger Ellen Rasmussen till C More som också kommenterar sitt mål:

– Det är en bra pass av Johanna och bara smälla dit den.

I den andra perioden satta Dalen sitt försvarsspel ytterligare samtidigt som Matilda Wirtig i Dalens mål storspelade med flera matchavgörande räddningar. Wirtigs storspel och Dalens två mål i den andra perioden var starkt. Samtidigt som Malmö inte alls var nöjda med sitt spel.

– Lika dålig som första. Jag vet inte vad jag ska säga. Vi vinner inte en närkamp, inga fifty-fifty bollar. Det känns som vi suttit på bussen hela dagen. Jag är besviken på både lagets och min egen insats. Det är dags att visa att vi vill till slutspel. Nu har vi 20 minuter på oss att rätta till 40 minuters misstag, sa Malmös Johanna Nilsson efter två perioder.

En höjning av Malmös spel uteblev och Dalen kunde kontrollerat vinna med 4-1.

– Vi bjöd på lite mycket spelvändningar i den första perioden. Vi pratade om det inför den andra och vi gör en bra andra period och sen får vi en bra resa. Jag tycker det är en ganska jämn förstaperiod. Sen tighta vi upp det och försvarar oss och fick bra spelvändningar, säger Dalens tränare Urban Karlsson.

Viktiga poäng för Dalen som med segern har sju poäng och klart bättre målskillnad ner till Tyresö Trollbäcken på nedflyttningsplats med fyra omgångar kvar.

– Det har varit pressat för oss men vi har spelat bra på slutet. Vi slog Uppsala, vi slog Malmö idag och plockade poäng borta mot Endre. Det är positivt. Men det är ett antal matcher kvar och det gäller att vi fortsätter spela bra så ska vi fixa kontraktet, avslutar Karlsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar