Hattrick av Stephanie Boberg Foto: Per Wiklund
FBC Kalmarsund DAM

Enkel storseger för Pixbo

Pixbo Wallenstam inledde matchen mot Kalmarsund på bästa sätt och hade 7-1 mot Kalmarsund efter den första perioden. - En bra förstaperiod, summerar Pixbos tränare Jonas Eliasson.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 16:00
Pixbo Wallenstam IBK
10 - 2
FBC Kalmarsund

Pixbo tog kommandot mot redan nedflyttningsklara FBC Kalmarsund direkt med mål redan efter 1 minut genom Laura Manninen. Det skulle dröja till den tionde minuten innan nästa mål gjordes och efter det rasslade till rejält för Pixbo som på drygt sex minuter gjorde sex mål upp till 7-1. Tre av målen gjordes av Stephanie Boberg.

– Vi har haft bra utdelning och en bra första period. Det är bra bolltempo och jag tycker det mesta stämmer. Det är kul att vi producerar i hela laget. Vi behöver utökade målskillnaden. Vi ska fortsätta sätta spelet och utökade målskillnaden, sa tremålskytten, Pixbos Stephanie Boberg till SSLPlay.se efter den första perioden.

Pixbos målkavalkav avtog något i den andra perioden med tre mål till ställning 10-1 efter 40 minuter.

– Det går fort. De här är vi inte nöjda med såklart. Vi fick en riktigt olycklig start med 7-1 i första. Sen höjer vi oss lite i andra perioden med det är såklart inte bra, sa FBC Kalmarsund lagkapten Josefin Bengtssson efter två perioder.

Den tredje perioden blev för hemmalagets del mållös och istället vinner Kalmarsund sista 20 minuter efter ett fint volleymål av Ellen Willsund efter en frislagsvariant som helt ställde Pixbo. Matchen i sin helhet summeras som en enkel seger för hemmalaget.

– En bra första period. Börjar andra bra också sen vet jag inte vad som händer. Känns som att vi spelar av det och då blir det så. Men vill alltid har mer, säger Pixbo tränare Jonas Eliasson som har siktet inställt på nästa helgs toppmatch mot IKSU:

– Det är det vi har haft i sikte, även den här veckan. Det ska bli riktigt kul att åka dit och mäta krafterna mot IKSU på bortaplan.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar