Foto: Elias Håkansson
FBC Kalmarsund DAM

Dalen har siktet inställt på sista slutspelsplatsen

Seger för Dalen mot jumbon Kalmarsund och nu siktar Umeålaget på slutspel. -Nu jagar vi slutspel, det är det som gäller i de tre sista matcherna, säger Urban Karlsson.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 16:00
FBC Kalmarsund
2 - 5
IBK Dalen

Dalen inledde målskyttet mot Kalmarsund i den första perioden genom Victoria Ström och Anna Skyltbäck och kontrollerade sedan spelet matchen igenom. Dalens tränare Urban Karlsson hoppas Kalmarsund kommer tillbaka.

– Det var en kul match att spela och beröm till Kalmarsund, jag tycker lite synd om dem som de krigade. Jag tror att de kommer komma upp igen, säger Karlsson till Västerbottens-Kuriren.

Tränare Karlsson mådde nog gott på bänken av att se ett hårt jobbande Dalen precis som han så ofta lyfter fram som lagets styrka.

– Vi har fått tillbaka några spelare och det har blivit hårdare konkurrens och alla har kommit samman och gör det tillsammans. I dag var en sån seger som var Dalen rakt igenom; hårt jobb av alla formationer rakt igenom, säger Urban Karlsson.

Segern innebär att Dalen säkrade kontraktet och närmar sig Uppsala på slutspelsplats. Med tre omgångar kvar skiljer det 5 poäng upp till Uppsala på 30 poäng. Det är dock jämnt runt strecket där Malmö har 27 poäng även Linköping på 25 poäng blandat sig i striden om sista slutspelsplatsen.

– Det var en skön match att spela, en stabil insats och skönt att vi kunde säkra kontraktet. Nu jagar vi slutspel, det är det som gäller i de tre sista matcherna, säger Karlsson.

Rättvis seger för Dalen även ur Kalmarsunds synvilkel.

– Vi är inte riktigt där idag och får inte ut den kapacitet som vi besitter i laget. De är hetare och det bättre laget idag, säger Christoffer Souminen till 24kalmar.se 

Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar