Foto: SportX8
Pixbo Wallenstam IBK

Skrällen: ”Det känns underbart”

Warberg som sent fick en extraplats till årets SSL är klara för spel i högstaligan även nästa säsong. - Nu är det helt klart och det känns riktigt skönt, säger Warbergs tränare Patric Löfborg. 
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:30
Pixbo Wallenstam IBK
6 - 4
Warberg IC

Warberg hade i stort sett redan inför den 24:e omgången säkrat nytt kontrakt i SSL då det skiljde 9 poäng och 18 mål till Tyresö Trollbäcken på nedflyttningsplats med tre matcher kvar inför matchen mot Pixbo. En match där Pixbo var det bättre laget och gick ifrån till en 6-2 ledning efter två perioder. Två mål av Warberg på fem sekunder med drygt fyra minuter kvar av matchen skulle dock skapa lite nerv i avslutningen. Närmare än 6-4 kom inte Warberg som trots förlusten säkrade nytt kontrakt då Tyresö Trollbäcken förlorade mot IKSU. Stor glädje i Warberg som av många inför säsongen var tippade att åka ur.

– Det kändes ju när vi vann mot Tyresö förra omgången på något sätt klart men ändå så fanns ju möjligheten. Vi ville avgöra själva och gör en bra match mot Pixbo men fick luta till IKSUs hjälp idag, säger Löfborg.

Warberg  som först skulle spela i allsvenskan den här säsongen fick sent möjlighet till spel i SSL när Huddinge drog sig ur och Hammarby tackade nej. En möjlighet som laget tackade ja till även om förutsättningar till spel i högstaligan inte var optimala.

– Vi kom ju in jäkligt sent i det och var nederlagstippade av många. Vi har verkligen gjort en stark och imponerande resa hela truppen. Vi hade en liten svacka i höstas men har verkligen utvecklats under året, säger Löfborg och tänker tillbaka till starten på säsongen:

– Jag stod där som ny huvudtränare och jag tror vi förlorade genrepet mot Karlstad med 8-1. Då fanns det mycket att slipa på och laget var inte redo individuellt varken i skallarna eller spelmässigt. Men vi har hela tiden haft en tro på det och jobbat efter vår spelidé. Det är vissa spelare som har tagit jättekliv i utvecklingen men framförallt så är det laget som utvecklats till ett SSL-lag under säsongen.

Vad i lagets utveckling under säsongen är det som gör att ni håller er kvar och dessutom kan spela jämnt mot topplag som Pixbo? 

– Vi var inte redo när säsongen började. Inte tekniskt, spelmässigt eller i tempo. Men vi har satt vårt försvarsspel och jobbat hårt för att utveckla vårt omställningsspel. Jag visste när jag tog uppdraget att det skulle bli jobbigt och tufft. Spelarna har gjort ett fantastiskt jobb och vi har kunnat utveckla vårt spel hela tiden. Vi var inte med i första delen av säsongen men har trott på det vi gör och kunnat få ihop en helhet. Det är flera små detaljer såsom farten, den individuella skickligheten, försvarsspelet och energin som vi kunnat utvecklat. Det är det som gör att vi både håller oss kvar men också kan vinna mot Täby hemma och göra en bra match mot Pixbo idag.

Kontraktet klart med två matcher kvar. Hur ser du på avslutningen av säsongen? 

– Det känns underbart att klara oss kvar och nu kan vi i lugn och ro börja bygga för nästa säsong. Vi har bra självförtroende i truppen och Mora hemma på söndag. Vi har en revansch att ta från senast och vi ska ge Mora en ordentlig match. Vi ska visa för oss själva och vår hemmapublik att vi tagit de här kliven, avslutar Löfborg.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar