Två mål av Malin Söderberg Foto: SportX8
IBK Dalen

Täby tillbaka som vinnare: ”Viktigt för självkänslan”

Fyra raka matcher utan vinst fick räcka för Täby som vann med 7-3 mot Dalen. - Viktig seger både för tabellen och vår självkänsla, säger Täbys Jennifer Stålhult.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 18:30
IBK Dalen
3 - 7
Täby FC

Topplaget Täby hade inför matchen mot Dalen inte vunnit på fyra matcher och en seger var oerhört viktigt för att hänga på Mora i kampen om andraplatsen i tabellen. Mot Dalen hade Lars Jedheim ändrat om i femmorna efter förra helgens förlust mot Linköping och Täby tog ledningen tidigt genom Josefin Ulvhag. En ledning som efter första perioden var 1-3. Den andra perioden blev jämnare där Dalen kunde lyckades skapa mer offensivt och Sandra Törnqvist reducera till 3-4 efter 2:13.

– Det kändes väl lite svajigt där i andra vid 4-3. Vi gjorde något tidigt och de reducerade men överlag var det kontrollerat från oss. De är inte ofarliga men vi är klart bättre i tredje perioden, säger Täbys Jennifer Stålhult.

Täby visade i tredje god klass och var det klart bättre laget i den tredje perioden där de till slut kunde vinna med klara 7-3.

– Vi har ju haft problem i tredje perioden senaste tiden. Det är viktigt att vi höjer oss i den och idag är den klart bättre än de två första.

Tre poäng till Täby som innebär att laget nu ligger en poäng efter Mora som innehar andraplatsen.

– Det var skönt med seger och viktigt både för tabellen och för vår självkänsla. Det är kommer ju en viss känsla i kroppen när man vinner. Vi har inte varit nöjda de senaste matcherna så segern idag är viktig både tabellmässigt och spelmässigt. Idag är vi nöjda med insatsen och det är helt klart en kollektiv seger idag. Vi går på tre femmor och hade roterat om rejält. Alla gör en bra insats idag, avslutar Stålhult.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar