Foto: Jonathan Rudman/Arkivfoto
IKSU

Fyra mål av Hultgren när IKSU vann: ”Malmö gör det bra”

Johanna Hultgren var tillbaka från start i IKSU och gjorde fyra mål när IKSU vann igen mot ett hårt kämpande Malmö. - Malmö gör det bra och siffrorna speglar inte riktigt matchbilden, säger Hultgren.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 15:00
IKSU
8 - 2
Malmö FBC

Kvartsfinal två mellan IKSU och Malmö blev en tuff match där Malmö länge stod emot IKSUs offensiv och visade upp en bra defensiv och skapade flera farliga chanser. Det var också Malmö som återigen tog ledningen genom Ellen Rasmussen innan Johanna Lundgren kvitterade. Lundgren som totalt i matchen gjorde 4 mål, två av de i den tredje perioden när IKSU gick ifrån till en 8-2 vinst.

– Jag tycker Malmö gör det bra. De spelar riktigt grisigt och tufft och det är vi förberedda på. Siffrorna speglar inte matchbilden och jag tycker det är mycket tightare. Jag är imponerad över hur vi håller lugnet, där är vi trigga i oss själva och reder ut det med marginal till slut, summerar fyramålskytten Johanna Lundgren.

En jämn och tuff match. Vad är det Malmö gör bra? 

– Framförallt så spelar de väldigt tight och tufft och är väldigt fysiska. Vi har svårt att komma in  i de farliga ytorna och vi skjuter ingenting. Det gör Malmö riktigt bra. Vi vet att det kommer bli tufft och i tredje faller vi tillbaka till vårt spel och gör det vi ska, då stänker vi också dit några bollar.

 

Varför är ni så starka i tredjeperioden återigen? 

– Vi är en lagmaskin som bara malmer och maler. Till slut så känns det som att motståndarna inte porlar och vi blir för tunga att många. Det är klart det är en jättestyrka hos oss. Självklart så vill vi spela så tidigare men det är skönt att veta att vi har den styrkan.

Johanna Lundgren som är tillbaka från skada spelade i slutet av den första kvartsfinalmatchen. I match två var hon tillbaka från start och gjorde alltså fyra mål.

– Jag har väl haft en halvknackig säsong och varit skadad en månad. Det var första hela matchen och klart att det känns skönt. Laget är alltid prio ett att vi vinner men skönt att få den här starten när jag är tillbaka från skadan, avslutar Lundgren.

Se målen från matchen här. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar