Foto: Per Wiklund/Arikvfoto
Pixbo Wallenstam IBK

Ny tvåmålsseger för Pixbo

Ny seger med två mål för Pixbo i kvartsfinalen mot Rönnby. -Vi är starkare än vad Rönnby är och har vunnit rättvist, säger Pixbos Linda Andersson
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 15:00
Rönnby Västerås IBK
-
Pixbo Wallenstam IBK

Första kvartsfinalen mellan Pixbo och Rönnby slutade med vinst 5-3 för förra säsongen guldmedaljör Pixbo. En match där Pixbo gick ifrån i den andra perioden. Likt den matchen skulle även match 2, denna gång i Västerås få ett liknande matchflöde. Pixbo Linda Andersson öppnade målskyttet redan efter 57 sekunder. En ledning som byttes till underläge 2-1  efter 20 spelade minuter.

– Jag tycker vi börjar bra men sen så går vi ner oss lite. Då släpper vi också in mål. Samtidigt känns det inte oroligt i truppen utan vi måste bara höja oss, säger Pixbo Linda Andersson

I den andra perioden höjd Pixbo farten och tog över spelet än med. Hela 18 skott sköts på en mycket duktig Helen Bircher i Rönnbys mål och Pixbo gick ifrån med ledning 5-3 efter två perioden.

– Efter periodpausen höjer vi oss. Det är framförallt farten, närkampsspelet och att spela enkelt som blir bättre. Vi tappar för mycket boll i första och det går inte.

Ledning med 2-0 i matcher. Hur ser du på matchserien?

– Jag tycker att vi gör vad som krävs av oss idag och sett till båda matcherna som en helhet tycker jag vi haft övertaget. Vi är starkare än vad Rönnby är och har vunnit rättvist. De orkar inte riktigt när vi springer snabbare och är starka i närkamperna. Vi har också ett bättre spel i än dem, avslutar Andersson.

Se målen från matchen

Match 3 spelas på onsdag. Ny seger för Pixbo där så är laget klart för semifinal.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar