Foto: Lennart Roos
Endre IF

Endre började bäst innan Täby tog över

Fortsatt jämnt i kvartsfinalserien Täby-Endre där Täbys Therése Anderssons 3-2 mål blev matchavgörande.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:10
Täby FC
3 - 2
Endre IF

Match 3 mellan Endre och Täby blev en match likt de tidigare kvartsfinalmatchen en jämn match i högt tempo där Endre likt i match 2 var Endre som inledde målskyttet. Även denna gång genom ett kanonskott från Alva Olofsson redan efter 1 minut och 22 sekunder. 36 sekunder senare utökades ledningen till 0-2 och Endre inledde matchen klart bäst innan Täby reducerade.

– Starten var jättebra. Vi spelar lugnt och får upp bollen bra och hittar de uppspel vi försöker med. Men i slutet så stressar vi alldeles för mycket och tappar för mycket boll. Vi försöker göra för fort och stressar upp med bollen och tappar i försvarsspelet, säger Endres Alva Olofsson till C More efter den första perioden.

Den andra perioden var klart till fördel för Täby som skapade massor med chanser där bland andra brände Sara Attermo ett friläge. 11-3 i skottövertag till Täby men bara 1 mål. Det genom Moa Tschöp.

– Vi har extremt övertag just nu och tuggar på väldigt bra. Det är många bra bollar som ska sitta och vi har hur mycket lägen som helt, säger Tshcöå som trivs det spel som hennes femma spelar:

– Den är grym, jag älskar volleypassen och tick tack spelet.

Även den tredje perioden blev fortsatt jämn i denna jämna kvartsfinalserie. Täby tog efter 6:38 ledningen med 3-2 genom Therése Andersson som stod på rätt plats då Malin Eriksson skott styrdes ut och Andersson avslutade direkt upp i nättaket. Endre gick ner på två femmor och tryckte på för en kvittering som uteblev. Matchhjälte för Täby, Therése Andersson vars huvuduppgift i matcher var att hålla koll på Endres stjärna Sara Steen.

– Det är en uppgift jag tycker mycket om och den får jag försöka göra till 100%. Målet är mer att jag står på rätt plats och det blir styrning ut, säger Andersson.

Sara Steen själv kommenterade den extra uppvaktningen i andra periodpausen.

– Inget att gnälla över utan jag får försöka göra henne istället. Det är tufft, men jag får göra det bästa av situationen, sa Steen.

Seger och 2-1 i matcher för Täby. På fredag spelas kvartsfinal 4 i Visby och då har Alexander Brinkmanns Endre hemmaplan. Brinkmann som summerar dagens match:

– De börjar ganska fartfyllt. Sen känns det som att det mattas av litegrann. Det är lite sämre struktur och kvalitet i det vi gör med boll idag vilket gör att vårt anfallsspel inte blir lika tungt. Jag tycker att vi bör kunna spela ett offensivt spel med bättre kvalitet med boll. Men vi ser att vi är ett enat och starkt lag direkt efter slutsignal, säger Endres tränare Alexander Brinkmann.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar