Foto: Lennart Roos
Endre IF

Täby till semifinal: ”Fantastiskt att vinna på det här sättet”

Täby kom tillbaka, vann och tog sig vidare till semifinal inför 1012 personer i Tibblehallen. - Det är helt fantastiskt att vinna på det här sättet. På hemmaplan och efter fem tighta matcher. Det känns bra i hjärtat, säger Jennifer Stålhult.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 15:00
Täby FC
4 - 3
Endre IF

Täby eller Endre till semifinal avgjordes inför 1012 personer i Tibblehallen. En match där Täby tog ledningen vilket var första gången i den här kvartsfinalserien. 1-0 gjordes av lagkapten Jennifer Stålhult.

– Viktigt, det tror jag absolut. Sen drog de ju iväg igen men hade det stått 0-3 eller mer istället för 1-3 hade det varit ännu tyngre.

Likt de tidigare mötena var det Endre som gick ifrån och efter två perioder ledde Endre med 3-1. Men Täby skulle återigen avsluta starkt och det genom förstafemman som hämtade upp till 3-3.

– Vi har ju behövt komma tillbaka i varje match. Vi bara kör på och till slut så kommer ju chanserna. Vi har väldigt starkt anfallsspel som vi kan förlita oss på. Det känns som de blir lite darriga och vi trycker på, säger Stålhult och berättar om styrkorna i henna formation:

– I vår femma är det att vi har jätteduktiga spelare på varje position. Vi får bra tryck från backarna där Moa kan gå på inga rajder, Lollo som är en sniper och jag går väl både sniper och spelfördelare.

”Lollo” (Louise Wickström) som sniper var spelaren som skulle skjuta Täby till semifinal med sitt 4-3 mål med knappt 5 minuter kvar. Se målet här.

5 matcher och ni har verkligen fått kämpa för att ta er vidare till semifinal. Trodde ni det här på förhand? 

– Vi trodde inte så mycket alls men det blev nog svårare än vad vi förväntat oss. Men vi tänkte inte att det skulle bli 3-0 i matcher. Det blev bra till slut och vi har fått kämpa hårt. Det är viktig att ha med sig in i semifinalerna.

– Vi har verkligen höjt oss. Visst har vi haft svåra matcher när vi släppt in och fått jobba oss ikapp. Vi har en bra känsla inför semi och känns väldigt starka, avslutar Stålhult.

I semifinalen ställs Täby mot Mora och i den andra semifinalen möts IKSU och Pixbo.

Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar