Innebandyfesten

Guide Innebandyfesten: Hovslätts IK – JAS DJ17

Guide inför Innebandyfesten med Hovslätts IKs DJ JAS-lag som möter Rönnby Västerås, Lindome och Örnsköldsvik i gruppspelet. - Våra styrkor är våran jämnhet då vi har tre jämnbra femmor, och vi ger aldrig upp, säger lagets tränare Martin Carlsson.

En ny bekantskap som anmälde sig till Juniorallsvenskan detta året, trots att man tappade ett par namn till Jönköping som t.ex. Cajsa Elm och Moa Jacobsson, två spelare som återfinns i Jönköpings allsvenska trupp.

Truppen består till stora delar av spelare födda 1999 och 2000, med någon enstaka spelare födda 2001. Till truppen anslöt t.ex. Amanda Andersson under säsongen från Värnamo. Förutom att ha tagit sig hela vägen till Innebandyfesten i JAS-klassen, så har ett par av spelarna varit med när man gjorde samma bedrift i DJSM-klassen där man kombinerar med Jönköping, samt att klubbens damlag kvalade upp till Allsvenskan, men föll där mot IBK Lund Elit. Även i A-truppen så är det många spelare som återfinns och att det varit ett starkt år går inte att förneka.

Laget hamnade i E1-gruppen, där man tampades med Lockerud, Pixbo och Lerum bland annat. Man inledde med förlust mot Lockerud och kryss mot Pixbo, men därefter dröjde det fram till omgång åtta innan man förlorade, då mot Lindome från E2-gruppen. Därefter är det returerna mot Lockerud och Pixbo som man förlorat för att sedan ha idel segrar mot lag som Lerum, Zenith, Partille med flera. Man slutade till sist på 34 poäng, fyra poäng ner till tredjeplacerade Pixbo och kunde alltså kostat på sig att förlorat en match till.

I playoff så lottades man på bortaplan mot Stanstad som hade vunnit F-gruppen och sedan spelat ett förkval av någon anledning. Efter en rivstart så hade Hovslätt hela 0-4 att gå på efter den första perioden, varav det fjärde kom i spel i powerplay. Man kunde därefter bevaka sin ledning och även om Stanstad reducerade två gånger i den sista perioden, så kunde man till sist fastställa slutresultatet genom Lina Lindblad, vilket betydde 2-5.

Efter att grupperna på Innebandyfesten lottats så blev det klart att Hovslätt kommer spela i B-gruppen tillsammans med Lindome, Rönnby och Örnsköldsvik. I denna relativt öppna grupp ska det bli intressant att se hur man matchar laget, med tanke på att ett par av namnen förmodligen kommer deltaga även i DJSM-klassen.

Fakta:

Placering i gruppen: 2:a i grupp E1
Poängsnitt: 2,12
Bästa poängplockare: Emma Svensson, 14 mål, 7 assist, Emmy Rommedahl, 7 mål, 14 assist
Mest mål: Emma Svensson, 14 mål
Mest assist: Emmy Rommedahl, 14 assist
Mest utvisningsminuter: Lisa Fallberg, 14 minuter

En spelare att följa: 

Alva Jacobsson – En offensiv tongivande spelare. Righfattad spelare med ett bra skott och otroligt svår att läsa för sina motståndare. Avig i sitt spel och när hon får operera högt upp i offensiv zon så har hon förmågan att både hitta passningar, men även avgöra på egen hand. 

Martin Carlsson från Hovslätts ledarstab säger följande:

Varför har just ni tagit er till Innebandyfesten?

– Vi har ett lag som spelat ihop i många år, stabilt försvarspel och flera spelare som kan leverera framåt.

Vilka styrkor har ni som lag som ni kommer visa upp?

– Våra styrkor är våran jämnhet då vi har tre jämnbra femmor, och vi ger aldrig upp.

Hur ser ni på konkurrensen från de andra lagen?

– Vi vet att alla lag som är på festen är kanonbra men vi har varit nederlagstippade hela säsongen och ska nog kunna ”skrälla” igen. Svårt att jämföra bland grupperna men nästa söndag vet vi vilken grupp som hade högst nivå och det är inget vi kan ta ut i förskott.

Är det någon spelare som är värd att titta lite extra på?

– Egentligen är alla våra spelare värda att titta på men våra tekniker Emmy Rommedahl och Alva Jacobsson kan vara värda att titta med ett extra öga på, men vi är en lagmaskin.

Ser du att innebandyn i just er klass har gått åt något speciellt håll den här säsongen?

– Farten och tempot blir allt högre och det krävs mer av våra spelare för kunna hänga med bland de bästa lagen och spelare.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar