Foto: Idrottsfoto
Innebandyfesten

Guide Innebandyfesten: Lindome IBK – JAS DJ17

Guide inför Innebandyfesten 2017. Här med Lindome IBKs DJ JAS-lag som i grupp B möter Rönnby Västerås, Hovslätt och Örnsköldsvik.

Att Lindome har kampats med Pixbo under de senaste åren är ingen nyhet direkt. Förra året lyckades båda två lagen ta sig till Innebandyfesten i JAS-klassen, där Pixbo lyckades bäst. Inför den här säsongen så tappade Lindome en av sina vikigaste spelare till Pixbo, om inte den viktigaste, Linnea Wilhelmsson. Wilhelmsson som redan nu tagit en plats i klubbens SSL-trupp och bevisat hur duktig hon är, var självklart ett stort tapp för Lindome inför den här säsongen. Även Malin Modorato tog samma beslut.

På pluskontot så kunde dock Lindome redovisa Linnea Gustavsson från Kärra, som bland annat spelade med Göteborg i SDF-SM och som under säsongen varit en av klubbens bästa poänggörare i A-laget som huserat i den södra Allsvenskan. I truppen har man även många spelare födda 1999-2000 som också representerat Göteborg i SM och även var med på Innebandyfesten förra året.

Det här året så hamnade man i E2-gruppen med bland annat Lindås, Zenith och Warberg. Man började otroligt starkt och slog bland annat Warberg i premiären, för att sedan följa upp med segrar  mot Zenith och Lindås, men även kryss mot lag som Lerum och Backadalen/Surte. Den första förlusten kom mot Lockerud när man på hemmaplan förlorade med hela 1-8, vilket nog inte var helt väntat. Efter förlusten mot Lockerud så kunde man vinna samtliga resterande matcher förutom en, returen mot Backadalen/Surte som på nytt slutade med delad poäng efter 2-2 på tavlan. Efter det fint genomförda gruppspelet så vann man på 39 poäng, hela 12 poäng ner till Backadalen/Surte och hela 19 poäng ner till tredjeplacerade Warberg, vilket även påvisar Lindomes dominans, men kanske även att gruppens kvalité har varit väldigt spridd där få lag har kunnat störa toppen.

Via gruppsegern så fick man fördel av hemmaplan när man tog emot Åstorp/Kvidinge i Almåshallen i playoff. 1-0 efter den första perioden, blev 3-1 efter två där man även fick chansen i powerplay, en chans man inte tog. När 4-1 kom i början av den tredje perioden så såg det tryggt ut, men till sist kunde Åstorp få in två reduceringar, även om den sista kom med enbart 20 sekunder kvar att spela. 4-3 blev matchens slutresultat där tvillingarna Lunman var två av matchens förgrundsfigurer.

I Uppsala så spelar man i samma grupp som Hovslätt, Örnsköldsvik och Rönnby och väl där så har Lindome mycket väl en chans att ta sig vidare till semifinalen med rätt marginaler och utdelning som det krävs i ett slutspel.

Fakta:

Placering i gruppen: 1:a i grupp E2
Poängsnitt: 2,44
Bästa poängplockare: Moa Bernvid, 18 mål, 11 assist
Mest mål: Moa Bernvid, 18 mål
Mest assist: Anna Ekdal, 13 assist
Mest utvisningsminuter: Emmy Vikström, 10 minuter

En spelare att följa: 

Caroline Trysberg – En rightfattad back som spelade för Göteborg i SDF-SM. Ledargestalt från bakplan som gärna styr sina lagkamrater. Ser spelet väldigt bra och läser av situationerna på ett bra sätt. Har ett bra skott också där hon gärna fyller på i anfallen och avlossar.

LÄS OCKSÅ: Lindome IBK – ”Många som kan kliva fram”

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar