Foto: Idrottsfoto
Innebandyfesten

Lindome IBK i JAS DJ: ”Många som kan kliva fram”

Intervju med Lindome IBKs tränare Anders Grundin inför innebandyfesten.

Lindome IBKs DJ JAS-lag ställs mot Rönnby Västerås, Hovslätt och Örnsköldsvik när Innebandyfesten avgörs den 7-9 april. Vi har tagit pulsen på tränare Anders Grundin.

Varför har just ni tagit er till Innebandyfesten?

– Vi har en bra fungerande ungdomsverksamhet, där alla kan utvecklas i sitt egna tempo. Vilket gett resultatet att vi fått fram många duktiga tjejer.

Det har varit en tuff men väldigt rolig Jas-serie med många väldigt jämna matcher. Vi har med rätt inställning och glädje i spelet ofta lyckats vinna de jämna matcherna vilket gav oss kvalplats till innebandyfesten. Den lyckades vi vinna efter en återigen jämn tillställning mot Åstorp/ Kvidinge

Vilka styrkor har ni som lag som ni kommer visa upp?

– Våra styrkor i laget är väl vår jämna trupp.Många som kan kliva fram under matcherna. Tuff konkurrens på samtliga platser är positivt. Vi hoppas kunna visa upp ett spel med mycket fart och finess under festen. Innebandy ska både vara roligt att spela och se på!

Hur ser ni på konkurrensen från de andra lagen?

– Det är väldigt tuff konkurrens i slutspelet vilket det ska vara. Är ju de 8 bästa lagen som tagit sig hit! Vi har mött många av lagen innan i olika cuper, och vet således att det är väldigt bra lag som har kvalifcerat sig hit.

Som alltid gäller det att ge 100 procent hela matcherna för att förhoppningsvis vinna!

Men ska bli oerhört roligt att spela mot de bästa lagen.

Är det någon spelare som är värd att titta lite extra på?

– Som jag nämnt tidigare har vi en väldigt jämn trupp så vill egentligen inte peka ut någon specifik spelare, men Denise Vidén är värt att titta lite extra på!

Ser du att innebandyn i just er klass har gått åt något speciellt håll den här säsongen?

– Jag tycker att innebandyn över huvud taget går stadigt framåt , spelare blir mer tekniska hela tiden och samma gäller för DJ-17 klassen.

Det är högt tempo i spelet och många av spelarna spelar normalt högt upp i vanliga seriesystemet. Vi ser fram emot en spännande och rolig helg i Uppsala med många matcher att både spela och titta på.

LÄS OCKSÅ: Guide inför Innebandyfesten – Lindome IBK

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar