IBK Dalen

Poängdrottning till Dalen

IBK Dalen har gjort med poängstarka forwarden Frida Eriksson som är vänder tillbaka till både SSL och Dalen.

IBK Dalen har gjort klart med Frida Eriksson som återvänder till Dalen där hon spelade 2006-2009. Efter Det har hon spelat i IKSu men också i Sundsvall och Team Thorengruppen. Senaste säsongen i allsvenska Thorengruppen gjorde Eriksson 30 mål och 27 assist på 20 matcher. Det nya kontraktet är skrivit över kommande säsong.

– Det känns fantastiskt roligt att vara tillbaka i superligan igen efter några år på lite lägre nivå. Jag tror jag kommer att tillföra rutin och poäng, säger Frida Eriksson.

En viktigt värvning för Dalen som sedan tidigare tappat lagkapten Amanda Öhman till Mora och var det lag som bortsett från jumbon Kalmarsund gjorde minst mål den här säsongen.

– Det känns otroligt kul att få tillbaka Frida till IBK Dalen. Hon har varit poängmaskin och superspelare både i Superligan och Allsvenskan. Hon är precis en sådan spelare vi behöver få in i laget både med sina egenskaper och sin erfarenhet. Det är en drömvärvning för oss hon kommer att bli en positiv injektion för vårat lag, säger klubbdirektör Urban Karlsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar