Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Ny tränare i Pixbos damlag

Pixbo Wallenstam har gjort klart med ny tränare för damlaget. Det är herrlagets Per Tjusberg som byter till damlaget och blir ny huvudtränare.

Per Tjusberg, 34, blir ny huvudtränare för Pixbo Wallenstams damlag efter två år som tränare för herrlaget.

– Jag ser fram emot att få jobba med denna grupp på många sätt. Det är ett karismatiskt gäng som visar mycket kärlek till varandra och till innebandyn. Här finns stort kunnande och talang, men framförallt ett driv och vilja att prestera på sin högsta nivå. Att jag känner och har arbetat med i princip samtliga spelare tidigare är också en stor trygghet för mig, säger Tjusberg i ett pressmeddelande.

För 3 år sedan var Per assisterande tränare i damlaget för att året efter bli huvudtränare för herrarna. Per har dock följt damlagets utveckling.

– Detta lag har verkligen vuxit ut till en tung lagmaskin och etablerat sig som en ständig kandidat till SM-guldet. Där ska vi självklart fortsätta att vara de kommande åren. Utmaningen blir att utveckla spelarnas individuella skicklighet, med en extra förhoppning om att ta våra unga talanger till nya nivåer.

Pixbo Wallenstams elitansvarig Kalevi Pessi menar att laget går nu in i en ny fas i sin utveckling, där det kommer vara ökat fokus på spelarnas individuella utveckling.

– Per Tjusberg är suverän på att fånga upp, beskriva och vägleda hur en spelare skall kunna utvecklas. Han tillhör den nya generationens tränare som använder alla former av digitala hjälpmedel som stöd för arbetet. Vi är oerhört nöjda med att Per går in i damlaget i den här fasen.

Vad som händer med damlagets tidigare tränare Jonas Eliasson är ännu oklart. Obekräftade uppgifter placerar Eliasson som ny tränare för herrlaget.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar