Foto: Christoffer Axelsson
Pixbo Wallenstam IBK

Ung talang förlänger med Pixbo Wallenstam

Pixbos unga talang Linnéa Wilhelmsson som debuterade i SSL förra säsongen har förlängt sitt kontrakt med ytterligare tre år.

18-åriga backen Linnéa Wilhelmsson som kom till Pixbo Wallenstams Allsvenska lag inför förra säsongen flyttades snabbt upp i SSL-laget där hon spelade 18 matcher i grundserien och alla 7 matcher i slutspelet. Nu har Wilhelmsson skrivit nytt kontrakt med Pixbo.

– Det har varit väldigt kul och lärorikt. I början var det lite nervöst och det är såklart stora skillnader som i bl.a. tempot, men tycker jag kom in i det ganska snabbt. Jag trivs jättebra i laget med både spelare och ledare och det finns väldigt bra förutsättningar som kan hjälpa mig i min fortsatta utveckling, säger Wilhelmsson i ett pressmeddelande.

Pixbos nye tränare Per Tjusberg har följt Linnéa ett par år och är imponerad över hennes utveckling.

– Jag har tränat Linnea på NIU och vet precis vilken talang hon är. Redan nu är hon en komplett back med spetsegenskaper i både offensiv och defensiv. Efter hennes raketresa under förra säsongen, från nykomling i Allsvenskan till startspelare i SSL, blir det spännande att se vad som är nästa steg i utvecklingen, säger Tjusberg.

Den förra säsongen blev det två assist från Wilhelmsson i SSL. I Pixbos allsvenska lag gjorde hon 6 mål och 11 assist. Det nya kontraktet är skrivet på tre år.

– Innan Linnéa kom till Pixbo Wallenstam har vi följt henne under flera år och sett hur hon stadigt utvecklats på alla plan i Lindome IBK, avslutar Pixbos damlags sportchef Kalevi Pessi.

 

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar