Foto: Björn Sandberg/Arkivfoto
IBK Dalen

Snabbt utkast avgjorde för Warberg: ”Vi gör en ganska dålig match”

Händelsfattig match mellan Dalen och Warberg i knappt 57 minuter. Sen bjöds publiken på dramatik och ett avgörande efter ett snabbt utkast av Warbergs målvakt Hanna Svensson.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 16:00
IBK Dalen
2 - 3(0-1, 1-0, 1-2)
Warberg IC

Målsnålt, lågt tempo och ingen match som minnas som säsongens roligaste när Dalen tog emot Warberg.

– Vi gör en ganska dålig match, konstaterar Warbergs Therese Arneson.

Dålig match till trots skulle den blixtra till med drygt tre minuter kvar när Camilla Halldén gjorde 2-1 till Warberg. Ett mål som kändes vara matchavgörande. Dalen plockade ut målvakten och Frida Eriksson kvitterade kort därefter.

– Vi är stressade med boll och Dalen får spela runt ganska mycket. Men samtidigt har de inte så mycket utan deras lägen får de när vi slarvar i anfallsspelet. Andra perioden är värdelös och sen är vi lite bättre i tredje. När Camilla gör 2-1 så känns det som att det är klart. Sen kvitterar dem och vi lyckas ändå vinna. Det är starkt med tanke på spelet, säger Arneson.

För vinna skulle Warberg göra efter att målvakten Hanna Svensson kastat ett snabbt och välriktat utkast till Therese Arneson.

– Jag ser tidigt att Hanna får bollen. Jag satt på avbytarbänken och skulle precis in. Ser tidigt att ytan finns och tänker att jag skjuter. Sen tror jag att den tar på hon som täcker vilket gör att det kanske blir en konstig båge in i mål, säger Arneson om målet.

TV: Se det avgörande målet

Vad avgör idag? 

– Det är tillfälligheter som avgör. Men samtidigt är det bra av oss att kan ta oss ifrån det dåliga som vi gör i andra perioden.

Hur ser du på er säsongsstart? 

– IKSU var ju väldigt bra och där var vi riktigt nära i premiären. Men sen mot både Malmö och Telge så kommer vi inte upp i något spel. Men det är skillnad, mot IKSU kan vi ligga på kontring men de andra matcherna har vi fört spelet mer och det kan vi inte riktigt än. Ingen klockren inledning men jag tror det vänder nu när vi fått en trea, avslutar Arneson.

TV: Se målen från matchen 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar