Foto: Idrottsfoto
IBK Dalen

Lundin ställs mot gamla laget: ”IKSU som har pressen på sig”

Ikväll ställs Camilla Lundin mot hennes gamla lag IKSU i säsongens första Umeåderby.

Umeåderby ikväll när Dalen tar emot IKSU i Umeå Energi Arena. Ett derby där det den här gången endast skiljer 2 poäng lagen emellan, trots fem spelade omgångar.

– Jo lite derbykänslor finns det men det är IKSU som har pressen på sig. De måste ju vinna eftersom de anses vara bäst. Vi kan gå in med en lite mer relax känsla in i matchen och bara trumma på. Sen blir det extra kul med mycket publik, säger Dalens Camilla Lundin.

Lundin som bytte IKSU till Dalen inför den här säsongen vet vad som kräv för att Dalen ska ha en chans.

– Vi ska gå in och köra allt vi kan och inte visa för mycket respekt bara för att det är IKSU. Sen gäller för oss att ställa om snabbt när de avslutar sina anfall. De brukar stå högt direkt och det finns en möjlighet, säger Lundin.

Förutsättningar inför matchen är IKSU förra helgen vann Champions Cup där laget förutom segern visade upp fint spel och har en god form. Även Dalen visade upp ett bättre spel i förra helgen när de tog säsongens första seger efter med 4-2 över Västerås Rönnby.

– Det var jätteviktig seger. Skönt att det äntligen lossnade lite. Det känns som vi har haft de svårt att få in bollarna i tidigare matcher. Nu måste vi fortsätta att göra mål och det framförallt tidigare i matcherna. Genom att sätta lägena tidigare har vi bättre utgångspunkt och större chans att vinna.

Mot Västerås Rönnby gjorde Lundin sitt första mål i Dalen-tröjan. Hur ser du på din egen inledning i nya klubben?

– Det har gått bra. Det har gått snabbt att komma in i spelet och jag har fått god hjälp av laget, avslutar Lundin,

Matchen startar 18:30 och går även att se på SSLPlay.se 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar