Foto: Lennart Roos
Endre IF

Täbyseger i sudden efter att Endre kvitterat sent

Jämn och tuff match där Endre kvitterade med 7 sekunder kvar. Väl i förlängningen avgör Täbys Linnea Wiregård. – Poängen känns ju vunnen, säger Endres tränare Alexander Brinkmann.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 14:00
Täby FC
7 - 6(0-1, 5-3, 1-2, 0-1)
Endre IF

Förra säsongens kvartsfinalmotståndare Täby mot Endre i en jämn och tuff match i Tibblehallen inför 266 åskådare. En match som skulle gå till förlängning innan en segrare skulle koras. Endre inledde målskyttet i en målsnål första period där Sara Steen gjorde 0-1 på egen retur.

– Vi hade velat trycka in några fler i början av matchen och inte ligga under efter första perioden. Vi hade några lägen och vi gjorde inte mål. Men det är innebandy vi spelar och det gäller att vara effektiv och sätta sina lägen. Framförallt när vi möter ett bra försvar, säger Täbys Moa Tschöp.

Målrik andra period

Andra perioden skulle desto mer målrik och händelsefylld. Kvitterat redan efter 21 sekunder av Jennifer Stålhult i en period där Täby vände till ledning 5-4. Matchbilden fortsatt jämn med mycket kamp på planen.

– Vi ser gärna att det blir mycket mål. Men sen så var det sådana tillfälligheter där de har tre mål i andra perioden som studsar på en sko och in. Men vi har gärna fart och fläkt. Vi spelade kanske lite mer kontrollerat i den första perioden men det beror ju på dem också då de växlar upp, säger Endres tränare Alexander Brinkmann.

Täby utökade ledningen i inledningen av den andra perioden och det skulle dröja till att det var dryga tre minuter kvar av matchen innan Sara Steen reducerade. Endre fortsatte och trycka på och i spel 6 mot 5 kvitterar Anna Moberg med bara 7 sekunder kvar av matchen.

– Det är jättesurt att släppa det målet och vi får titta på varför det blir så. Men det är skönt att vi kan gå från att tappa den energin till att gå upp och vinna efter det, säger Moa Tschöp.

Väl i förlängning avgör Täbys Linnea Wiregård i powerplay med bara 16 sekunder kvar. Två poäng till Täby och en poäng till Endre.

– Den poängen känns ju vunnen. Den har vi med oss härifrån. Men det är segt att vi förlorar då jag tycker att vi i stora delar gör en väldigt bra match. Jag förstår inte mig inte riktigt på vad det är för mål vi släpper in. Det är säkert 5 stycken som är någon form av flipper framför mål, säger Brinkmann.

TV: Se målen från matchen 

TV: Moa Tschöp: ”Hetsig match”

TV: Intervju med Endres tränare Alexander Brinkmann

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar