Foto: Idrottsfoto
IBK Dalen

Jernberg: ”Vi har inte fått den utdelning vi förtjänat”

Efter det korta landslagsuppehållet tar Dalen emot Pixbo. - Jag tycker att de i år under en mer sympatisk ledning har presterat väldigt bra, säger Dalens tränare. Christer Jernberg.

Nio poäng på nio omgångar. En inledning för Dalen som tränare Christer Jernberg inte är helt nöjd med poängmässigt.

– Vi känner litegrann att vi inte riktigt har fått den utdelningen som vi har förtjänat på det spel vi har presterat. Vi kan såklart inte skylla ifrån oss men vi känner att vi borde tagit fler poäng. Men det gör ju också att vi känner att vi är på rätt väg och då kan ha en fortsatt tro på det vi gör och det vi ska göra framåt för att ta oss till slutspel, säger Jernberg.

De nio poängen till trots så är det ett delvis annorlunda Dalen vi har sett i år.

– Framförallt så har vi ju spelat mer med boll i år. Det är något som både vi i ledarstaben och truppen vill göra och gillar. Många tolkar det som mer anfallsspel och vi har inte lika uttalat som tidigare att vi ska backa hem och spelvända. Vi sa att vi vill föra spelet mer och det var vi definitivt gjort men inte riktigt fått den utdelningen på som vi förtjänat. Det som är bra är att vi förvånansvärt snabbt anpassat oss till det spelet.

Några delar i spelet som inte fungerar som du önskat i inledningen? 

– Vår försvarsspel har varit stundtals bra men ibland har vi agerat naiv och det har kostat oss mycket. Dels beror det på att vi har en del spelare som inte har så mycket superligarutin. De måste också få möjlighet att växa in i rollen. Vi har inte heller gjort så mycket mål som vi har kapacitet till heller.

Klockan 16:00 idag lördag tar Dalen emot serietvåan Pixbo inlett säsongen med 8 segrar. Ett Pixbo som dessutom har fyra spelare med i VM-truppen.

– Pixbo är ett bra lag vilket de fortsätter visa i år. Jag tycker att de i år under en mer sympatisk ledning har presterat väldigt bra. De är väldigt jämna i hela laget och det kommer bli ett tuff match. Vi vet hur de spelar med bra hot från bakplan och för oss måste försvarsspelet sitta än mer i den här matchen. Samtidigt får vi inte falla tillbaka och vara fega utan vi måste spela vårt spel framåt. Vi har förberett oss med att samla de delar som vi gjort bra tidigare möten och överfört det till vad vi tror kommer fungerar i år.

Något i serien i stort som har överraskat dig? 

– Jönköping har gjort det bra. Jag förväntade mig inte att de skulle starta så bra som de har gjort. Skön start med fyra hemmamatcher och några segrar i det. Malmö har överraskat mig åt andra hållet, säger Jernberg.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar