Foto: Pixbo Wallenstam
Pixbo Wallenstam IBK

Norsk talang gör inhopp i SSL

Pixbo Wallenstam bjuder in norska Rikke Ingebrigtsli Hansen för att spela en SSL-match.

Pixbo Wallenstam utökar sitt SSL-lag under en match och bjuder in den norska talangen Rikke Ingebrigtsli Hansen för att spela en av helgens matcher.

– Det känns jättebra att få komma till Pixbo Wallenstam igen. Jag har längtat och blir alltid bra emottagen, säger Rikke i ett pressmeddelande.

17-åriga Ingebrigtsli Hansen har varit hos Pixbo tidigare. 2014 var första gången och därefter debuterade hon i norska elitserien 2015. 2016 debuterade hon i U19-landslaget.

– Jag var sex år när jag började. Det blev innebandy för att det var en populär sport där jag bor. Jag känner ingen press alls för att det gått bra hittills. Det är kul att testa utmaningar hela tiden. Att få spela SSL och uppleva en SM-final är målet i framtiden, säger Rikke.

Pixbo själva som i helgen möter Warberg på hemmaplan på fredag kommenterar den tillfälliga förstärkningen.

– Vi kommer nu låta henne spela en SSL- match. Att det sker mitt under säsong är för att vi vill motivera och inspirera hennes fortsatta satsning. Det är hennes dröm att spela SSL, men först när hon är färdig med sin nuvarande utbildning, säger Kalevi Pessi, elitansvarig på damsidan i Pixbo Wallenstam

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar