Foto: Idrottsfoto/Skärmbild
IBK Dalen

Gustafsson fyramålskytt: ”Det är en av Sveriges bästa avslutare”

Telges Therese Gustafsson var i händelsernas centrum när Telge tog säsongens andra seger. Först gjorde hon fyra mål och senare tvingades hon utgå skadad.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 13:00
IBK Dalen
6 - 7(3-2, 0-5, 3-0)
Telge SIBK

Säsongens andra seger för Telge efter att hållit undan Dalens slutforcering och vunnit med 7-6.

– Skön seger. Framförallt för tjejerna skulle som jobbar otroligt hårt. Vi har ju några uddamålsförluster och vi känner att vi är minst lika bra om inte bättre än flera lag nere i tabellen som Warberg och Linköping. Men de har mer rutin och enda sättet för oss att få det är att spela, säger Telges tränare Nicklas Hedstål som summerar matchen:

– Vi börjar bra första 10 där vi är klart bättre. Sedan kommer de in i matchen och första perioden är jämn. I andra gör vi lite taktiska förändringar och kan vinna den med 5-0 där det är bud på 7-8 mål. I tredje lyfter de upp och vi har lite dåligt självförtroende vilket gör att vi faller tillbaka. Erika gör många bra räddningar och de har läge att kvittera på slutet. Otroligt skönt att vi kunde hålla undan, säger Hedstål.

Stor segerorganisatör blev 19-åriga Therese Gustafsson som gjorde fyra mål på 12 minuter i den andra perioden.

– Jag kände efter den första perioden att vafan, det här går inte bra alls. Då ville jag visa att jag skulle vara på planen och hjälpa mitt lag att vinna, säger Gustafsson.

Gustafsson fick senare i matchen en smäll mot ansiktet med ett djupt hack i läppen och fick följa slutet av matchen vid sidan om. Ett slut där Dalen närmade sig och hade flera chanser att kvittera sista minuten.

– Det var skitjobbigt. Jag var verkligen nervös men det var skönt att vi kunde hålla undan.

Förra säsongen gjorde Gustafsson hela 46 mål och 15 assist i allsvenskan. Ett målskytte som fortsatt i SSL.

– Det har gått bättre än jag trodde det skulle göra. Men jag spelar också med bra spelare. Jag har kommit in tempot mer och mer och nu känns det bra.

Har du alltid varit en målskytt? 

– Det är inte så att jag har övat sedan jag var liten utan jag går mer på känsla. Jag säger åt mig själv att nu sitter den och oftast så gör den det.

Vad har du för tankar om framtiden? 

– På kort sikt är det att hålla kvar Telge i SSL. Sett i ett längre perspektiv så siktar jag högt mot landslaget. Det har jag gjort sedan jag var liten, säger Gustafsson.

19-åriga Gustafsson har gjort 16 mål den här säsongen vilket gör att hon ligger 8:a i skytteligan. Framför sig har hon enbart landslagsspelare och Täbys Julia Croneld.

– Det är en av Sveriges bästa avslutare. Hon är fruktansvärt bra inte bara på att göra mål utan hon jobbar hårt över hela planen. Hon bidrar väldigt mycket både på match och på träning. Hon är har en stor framtid inom innebandy och jobbar otroligt hårt. Att ha gjort 16 mål i laget som ligger sist i serien säger väl det mesta, säger Telges tränare Nicklas Hedstål.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar