Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Rudd tillbaka i träning efter rattfyllan

Alexander Rudd följer stöd- och åtgärdsprogram efter rattfyllan och är tillbaka i träning med Storvreta.

I början av november åkte Storvretas stjärna Alexander Rudd fast för rattfylla och stängdes av från träning och match samt fick ett stöd- och åtgärdsprogram av Storvreta. Storvreta kommenterade då i ett pressmeddelande:

Storvreta IBK ser på det inträffade med stort allvar. Detta är för det första ett lagbrott och för det andra strider det naturligtvis helt och hållet med föreningens alkohol- och drogpolicy. Storvreta IBK tar därför helt avstånd från ett sådant beteende.

Vi har nu i ett internmöte i den sportsliga ledningen i samråd med föreningens styrelse hanterat saken och diskuterat de första omedelbara konsekvenserna av det inträffade. Vi har kommit fram till följande:

  • Efter att ha fått bekräftat händelseförloppet kommer ett stöd- och åtgärdsprogram för Alexander Rudd att sättas igång med omedelbar verkan. Programmet kommer innehålla olika typer av åtgärder från Storvreta IBK samt professionell hjälp. Vi kommer inte i nuläget uttala oss om detaljer kring detta åtgärdsprogram.
  • Alexander Rudd skall följa programmet i sin helhet utan några avvikelser.
  • Alexander Rudd kommer tillsvidare vara avstängd från all typ av innebandyträning och seriespel.

Alexander Rudd som har följt programmet är nu tillbaka i träning.

– Vi har sagt så här att under förutsättning att Alexander följer sina åtaganden i åtgärdsprogrammet och att saker går i rätt riktning ser vi inga hinder för att han börjar träna igen, säger Kent Mattsson i Storvretas styrelse till UNT.se. 

Rudd själv beskriver att han är riktigt spelsugen och kommenterar kort rattfyllan.

– Att det var jäkligt klantigt och slarvigt. Jag har lärt mig nåt för livet och tänker på att det kunde ha gått mycket värre. Det är skamfyllt, säger Rudd.

När Rudd är aktuell för spel vet inte Storvreta ännu. Först ska Storvreta ha ett möte med Rudd och lägga en plan för framtiden.

LÄS MER: SSL-stjärna fast för rattfylla 

LÄS MER: Storvreta stänger av Alexander Rudd

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar