Foto: Björn Sandberg
IBK Dalen

9 mål av Dalen: ”Idag lossnade det verkligen”

Målskyttet lossnade rejält för Dalen som vann över Jönköping med hela 9-2. – Jätteviktiga poäng, summerar Dalens Anna Skyltbäck.

Dalen har gjort näst minst mål i årets säsong och har haft svårt att få målskyttet att lossna. Matchen mot Jönköping blev annorlunda där Dalen gjorde hela 9 (!) mål.

– Ja idag lossnade det verkligen. Jätteroligt at det släppta. Vi har långe haft problem att komma in i de svåra ytorna men idag så gjorde vi det och då kommer målen på köpet. Det var verkligen skitkul att spela idag, säger Dalens Anna Skyltbäck.

Skyltbäck själv blev väldigt lyckosam med ett hattrick och en assist.

– Ja idag kändes verkligen bra. Vi gick en så himla bra start på matchen och efter det var det bara att trumma på och köra. Det är inte så ofta man gör tre mål så det var såklart jätteroligt.

Efter den första perioden ledde Dalen med 3-1.

– Vi insåg efter den första perioden att våra mål som gjort berodde på det vi hade snackat om innan. Det var roligt att se att det gav effekt och då var det bara fortsätta. Framförallt handlar det om att vi måste komma mer in i de svåra ytorna som höga slottet och framför mål. tidigare har vi slickat sarg för mycket och där blir inga mål.

Dalen målskytte fortsatte till 6-1 efter två perioden och slutligen 9-2. Tre viktiga poäng för Dalen som jagar slutspel där just Jönköping innehar sista slutspelsplats.

– Jätteviktiga poäng. Vi vill ju nå slutspelet och då är det sådana här matcher vi verkligen måste vinna. Vi förlorade den här typen av matchen i första halvan av serien och det blir viktigt för oss att vinna de nu när serien har vänt, avslutar Skyltbäck.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar