Foto: Björn Sandberg/Arkivfoto
IK Sirius FBC

Powerplay avgjorde för Mora

Tre mål i powerplay blev skillnaden när Mora vann över Sirius.

Mora fortsätter att jaga Pixbo Wallenstam om förstaplatsen efter tre nya poäng i matchen mot Sirius. En match där Sirius bjöd på tufft motstånd både fysiskt och resultatmässigt. Framförallt i de två första perioderna där lagen gick till periodpaus med ställning 4-3.

 

– Vi kämpar på otroligt bra oh har med oss lite av de vi hade från Täby. Vi slarvar mer nu än då. Men får vi till det så kommer vi vara med ännu mer i matchen, sa Sofie Paulsson efter två perioden till SSLPlay.se

Ett av Mora mål de två första perioderna var i powerplay. I den tredje perioden gjorde Mora ytterligare två mål i powerplay. Ett powerplay där Amanda Wall var tillbaka ute till vänster.

– Det är ett annat hot när man får in en rightare. Wall kliver in och lyfter det och det är skönt att ha en rightare tillbaka, säger Anna Wijk.

Efter drygt sju minuter in i den tredje perioden uppstod en situation som skulle bli matchavgörande. Mora tilldelas straff och dessutom fick Sirius målvakt Jennifer Gräll 2+10 minuters utvisning för osportsligt uppträdande efter att ha slängt ut bollen i publiken.

TV: Se när Gräll får 2+10 

Moras straffspecialist My Kippilä gjorde mål på straffen vilket innebar 6-3.

TV: Se Kippiläs fotvariant på straff 

Slutresultat skrevs till 8-5. Tre måls skillnad vilket även var antalet mål som Mora gjorde i powerplay

– Upp och ner idag. Stundtals var de väldigt bra och stundtals lite sämre. Men känns som att vi i vilket fall börjar hitta någon typ av form dag, säger Anna Wijk.

För Sirius blev utvisningen i den tredje perioden kostsam.

– Tråkigt slut. Vi faller ur ramen och gör några onödiga grejer. Gräll tar på sig den och har bett om ursäkt men vi har inte råd med det om vi ska ta upp till slutspel. Men ska ju inte ta onödiga utvisningar, speciellt inte mot Mora, säger Evelina Sparf.

TV: Se målen från matchen här 

TV: Se när Moras Ellen Gunnarsson gör sitt första SSL-mål

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar