Foto: Björn Sandberg
#ibsilly

”Malmö vill sticka ut och jag vill sticka ut”

Backen Yamou Njai till Malmö FBC.

I måndags stod det klart att Malmö FBC värvar Linköpings back Yamou Njai som kommit tillbaka i spel efter en längre tids sjukdom.

– Jag har haft kontakt med Malmö sedan i somras och fick då ett jättebra intryck. Sedan när allt blev som det blev här i Linköping så kändes det helt rätt att gå till Malmö. Jag är väldigt glad i hur de tagit emot och de har varit väldigt professionella, säger Njai.

Vad lockar med spel i Malmö? 

– Vi tänker innebandy på samma sätt. Malmö vill sticka ut och jag vill sticka ut. Mentaliteten i laget och klubben är A och O.

Vad Njai framförallt ska bidra med på planen i Malmö är tydligt. Ett tufft och fysiskt försvarsspel och en attityd som passar väl in Malmö FBC.

– Innebandymässigt är det det ingen hemlighet att jag är störst i SSL. Jag är en hårt jobbande fysisk back och det vet de om. Sedan tror jag även att jag kan vara en extra boost attitydsmässigt i det som de redan har.

Även tabellmässigt blir det ett skifte då hon lämnar jumbon Linköping för sjundeplacerade Malmö vilket är slutspelsplats 8 matcher kvar av säsongen.

– Slutspelet är givet. Det har ju som Malmö själva säger varit lite upp och ner och ändå så ligger de där på en slutspelsplats. Den tror jag vi behåller och att vi kan göra det bra i slutspelet.

Hur känns med tanke på att du varit borta så länge? 

– Jag är inne på min tredje vecka nu och har lagt alla tankar på det bakom mig. Nu är det full fokus på att komma jobba hårt och ta den tid det krävs. Formen blir bättre för varje dag och med klubba och boll är inga konstigheter, det finna alltid där.

LÄS MER: Malmö värvar back från seriekonkurrent

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar