Foto: Lennart Roos
IBK Dalen

”Växer i rollen som målvakt när man får spela mer”

Matilda Wirthig har den här säsongen tagit över som förstamålvakt i Dalen och övertygat ytterligare.

Inför säsongen lämnade Erika Stigulfsdotter Dalen för spel i Telge vilket har gjort att Matilda Wirthig har tagit över den tidigare delade förstamålvaktsplatsen i Dalen på heltid med uppbackning av Maria Häggström. Wirthig har gjort det bra och trivs med det ökade förtroendet.

– Det har varit jättekul att få mer förtroende och känslan är att vi har legat bra i försvaret hela säsongen trots att det var lite tungt i början. Jag är ändå nöjd och känslan är att jag kommit in bra i de flesta matcherna.

22-åriga Wirthig känner även själv att hon tagit ytterligare kliv i sin utveckling. Förutom spel i Dalen är hon även med i landslagets satsning Guldsteget.

– Jag tycker att jag fortsatt utvecklats. Man växer i rollen som målvakt när man får spela mer och det gör också att jag får en bättre dialog med utespelarna i hur de och jag agerar. Sådant gör de enklare för mig och jag blir bättre.

Ikväll väntar säsongens andra derbyt mot IKSU. En tuff match för Dalen, framförallt eftersom IKSU verkligen kommit igång med sitt spel efter nyår. I första derbyt den här säsongen förlorade Dalen 9-1.

– För oss är det som vilken annan match som helst. Det gäller att vi är med från start och lyckas hålla fokus i 60 minuter. IKSU är ett otroligt bra lag och vi måste vara med i försvarsspelet direkt. De utnyttjar varje sekund och vi ska försöka ge IKSU en ordentlig och rolig match.

I tabellen ligger Dalen på åttonde och sista slutspelsplats vilket är två poäng upp till Malmö men samtidigt 1 poäng ner till jagande Sirius. Med åtta matcher kvar väntar en spännande avslutning.

– Alla matcher är såklart viktiga och vi har inte pekat ut några speciella som extra viktiga. Men det gäller att vi tar tillräckligt med poäng för att behålla slutspelsplatsen. Som tur är har det lossnat lite för oss målmässigt vilket är superkul. Lyckas vi fortsätta jobba med sista tredjedelen och ta avslut i rätt lägen så har vi goda chanser.

Har ni använt den lediga helgen till att fokusera på något speciellt? 

– Det har mer vart att mentalt gå ihop som grupp. Vi vet vad vi kan och vi har haft en tro på vår filosofi och spelidé från start även om det gått lite knackigt. Till slut har det gett utdelning och att vi ha fortsatt att jobba på samma idé och tankesätt vilket nu gett utdelning är en trygghet för laget. det visar på att vi kan och även om det kommer motgångar så har med oss att vi kan vinna matcher, avslutar Wirtig.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar