Pixbo Wallenstam IBK

Målskyttet har lossnat för Andersson

Linda Anderssons målskytte har lossnat den här säsongen.

Pixbo Wallenstams Linda Andersson har verkligen fått målskyttet att lossna den här säsongen. Förra säsongen gjorde hon 9 mål i grundserien och i år har det redan blivit 14 mål. Ett resultat av en medveten satsning.

– Vi började prata om det redan på försäsongen. Tränarna hade sett att jag hade potential till att göra fler mål än jag gjort tidigare säsonger och ville att vi jobba på att få det att lossna. Jag har ju alltid skapat mycket lägen men bränt i sista tredjedelen. Att vi byggt vårt spel lite annorlunda i år med mer fokus på anfallsspelet har också spelat spelat in, säger Andersson.

Förutom ökat fokus har även tränarbytet inneburit en skjuts i utvecklingen.

– Eftersom vi fick in Per har vi jobbat mycket med med individuell utveckling. Det har gynnat mig enormt mycket. Jag har fortfarande inte världens bästa skott men jag hittar nya ytor än tidigare. Spelmässigt har det också känts bättre i år. Jag kom ju till Pixbo förra säsongen och det är lite annorlunda nu. Det tog ett tag att komma in i det men nu har jag varit med från start och fått spela mer.

Har du något mål med det ditt målskytte och poängskörd?

– För min del har det hela tiden varit att öka poängskörden. Jag har lite kvar från förr förra säsongen och är inte nöjd med poängen förrän säsongen är slut. Men jag ska förbi och sätta nytt personligt rekord.

Att Andersson målskytte har ökat är en del i Pixbos framgångar den här säsongen. Inför slutspurten är laget i serieledning.

– Vi är väldigt trygga i vårt lag som grupp och känner att vi bidrar med väldigt bra energi under träningar och matcher. De som var med vid senaste SM-finalen säger att det är en liknande känsla som då. Stressen finns inte och även när vi hamnar i underläge är vi trygga i vårt spel.

Ikväll väntar Malmö FBC. Ett lag som Pixbo vann över med 6-0 när de möttes i höstas.

– Malmö är bra. Det är tufft lag som spelar fysiskt och när Yamou nu kommit till så blir de ännu tuffare. Men spelar vi som vi har gjort tidigare och den här veckans träningar ska vi ta tre poäng, avslutar Andersson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar