Foto: Jojje Lidén
AIK IBF

”Det får vi lägga åt sidan när det nu bli match”

För en dryg vecka sedan sparkade AIK sin tränare Magnus Jäderlund. Ett beslut som påverkat truppen. – Vi hade en fin känsla i gruppen och så kom det här som ett slag i ansiktet, säger lagkapten Patrik Hagberg.

För en dryg vecka sedan sparkade AIK på nedflyttningsplats sin tränare Magnus ”Binge” Jäderlund i ett sista försök till förändring för att rädda nytt kontrakt. Ett beslut som kom som en chock för spelartruppen.

– Känslan var väldigt bra innan Binge fick sparken, trots tabelläget. Vi hade en fin känsla i gruppen och så kom det här som ett slag i ansiktet efter att vi precis vunnit DM mot Salem. Det blir tufft såklart och nu måste vi försöka hitta kraft i det, säger AIK:s lagkapten Patrik Hagberg.

Har det påverkat er negativt som grupp?

– Det är olika från person till person. Vissa väljer att inte uttrycka sig så mycket och stänger inne lite vad de känner inför det här. Vi är ju trots allt elitspelare och sådant här kan hända på den här nivån. Men det blir tufft för ett så ungt lag. Jag personligen tycker att var väldigt konstigt och hade gärna sett att vi hade kvar Binge. Han hade en bra vision för AIK som var bra mycket längre än två år och där känner jag att man skulle gett honom mer tid. Vi är trots allt ett av, om inte det yngsta laget i serien.

Det är tydligt att Patrik Hagberg gärna hade sett en fortsättning med Binge som huvudtränare. Eftermiddagens bortamatch mot Växjö är den första med nya tränaren Mikael Lemker.

– Det har blivit en väldigt speciellt situation för den här unga laget när Binge försvann. Det är splittrat i vad folk tycker om det men det får vi lägga åt sidan när det nu bli match. Det är inte så mycket vi kan göra åt det och nu gäller det att vi fokusera på att ta poäng.

Sju matcher återstår av serien och AIK ligger inför dagens omgång fyra poäng ifrån Örebro på rätt sida strecken. För AIK och den nya ledarstaben väntar ett svårt motstånd direkt då AIK aldrig vunnit eller tagit poäng borta mot Växjö.

– Växjö borta är en av de svåraste bortamatcherna inför säsongen. Vi vet att vi i AIK alltid haft svårt där och inte lyckats plocka poäng någon gång borta mot Växjö. De är ett väldigt stabilt och lurigt lag. Jag skulle säga att Växjö är Sveriges bästa kontringslag.

Kommer det bli några förändringar i hur ni spelar? 

– Vi jobbat på vår defensiva plan med fokus på att inte ge Växjö för mycket kontringar. Det är en jättenyckel att döda deras omställningar, annars kommer det gå undan. Sedan har Mikael Lemker kommit med en del i andra delar i spelet också.

I det unga AIK kommer rutinerade lagkaptenen Patrik Hagberg nu ta än större ansvar.

– Jag får kliva fram ännu mer samtidigt som laget måste knyta sig samman. Det är nu man visar som grupp hur man fungerar i pressade situationer. Men vi har sju matcher på oss och ska inte stressa direkt. Men det är kniven på strupen det vet vi om, avslutar Hagberg.

LÄS MER: AIK sparkar Magnus Jäderlund

LÄS MER: Mikael Lemker tar över AIK 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar