Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Här är Faluns supervärvning: ”Världens bästa klubblag”

Landslagskaptenen Johan Samuelsson vänder hem till Sverige för spel i IBF Falun.

Svenska mästarna Falun har gjort en riktig supervärvning och värvar landslagskaptenen Johan Samuelsson som de två senaste säsongerna spelat i schweiziska Unihockey Tigers Langnau.

– När vi la ihop alla delar så var Falun huvudspåret väldigt tidigt. Främst så är det de sportsliga ambitionerna som lockar. Faluns är världens bästa klubblag och vill fortsätta vara det framöver. Även utanför planen är det många runt om i föreningen som har barn i samma ålder och det blev en väldigt bra helhet. När de många parametrarna vägdes samman så var Falun självklart, säger Samuelsson om valet.

Samuelsson som för första gången kommer spela i ett uttalat topplag. Det nya kontraktet är skrivet på tre år.

– För mig blir det här en ny utmaning och jag ser mycket fram emot att stångas med de bästa både på träning och match. Jag har ju i 10 år spelat i klubbar som spelat mer som underdogs vilket vi varit i Granlo, Dalen och här i Tigers. Nu blir det första gången i ett toppklubb och det är en härlig utmaning.

Hur stor del har det faktum att Falun är ett mästarlag spelat in i valet? 

– Det är klart det var en viktig aspekt i beslutet. Jag kommer till en klubb som ska vara med och tampas om guld och jag kommer till ett lag där både spelare och ledare är vinnare sedan innan. Det ska bli kul att få jobba med både Brottman och Hedlund som vunnit mycket och är några av världens bästa tränare. Det kommer ge mig än mer i min egen utveckling.

Fanns det några aktuella alternativ? 

– Falun var huvudspåret hela tiden. Det enda som har diskuterats här hemma var att eventuellt flytta till Umeå och Dalen i så fall. Men det sportsliga med Falun och en helhet vid sidan om lockade mer.

Innan flytten till Schweiz spelade Samuelsson fyra säsonger i Granlo och därinnan tre säsonger i Dalen. Efter den tiden har han dessutom spenderat flertalet landslagsläger med flera Falunspelare och han har bra koll på laget han ansluter till.

– Jag tycker framförallt att det är kul att se att Falun spelar med sådan hög fart. Det händer saker hela tiden och det är ett spel som jag själv också vill spela. Falun har byggt något väldigt bra de senaste 10 åren och att få vara en del i det blir spännande.

Vad vill du addera i Falun? 

– Även om det finns i truppen så tror jag att jag kan addera ytterligare hunger. Många i truppen har flera SM-guld och gillar att tävla. Jag vill fortsätta i det och visa hunger varje träning och match och se till att det alltid bidras när vi gör något. Sedan vill jag självklart visa mina kvalitéer och addera min kunskapsbank.

Att innebandyintresset är stort i Falun visar inte minst publiksnittet på 1 850 åskådare. Under torsdagen innan spelarpresentationen har Faluns kansli dessutom fått flertalet samtal från pensionärer som både spekulerat och undrat hur de utan Facebook ska kunna följa spelarpresentationen.

– Det är häftigt. Hela staden andas innebandy och det visar att oavsett ålder eller vem det är så finns ett intresse. Det visar ju även både publiksiffrorna och den stämning som är på matcherna. Vi hade delvis det intresset i Dalen och första året i Granlo och man mår bättre som innebandyspelare då. Jag ser fram emot att få känna på det till hösten, säger Samuelsson.

LÄS MER: Därför värvar Falun Johan Samuelsson 

TV: Se när Samuelsson presenteras

LÄS MER: ”Något som blivit klart bättre är mitt skott”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar