Foto: Björn Sandberg
IBK Dalen

Otroliga resultatet – Bara 1 (!) mål i matchen

Bara ett mål när Dalen vann över Karlstad.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 17:00
IBK Dalen
1 - 0(0-0, 1-0, 0-0)
Karlstad IBF

De som hade förväntat sig en målrik kamp om slutspelsplats mellan Dalen och Karlstad skulle bli besvikna. De 185 personerna i publiken fick istället se något så ovanligt som bara 1 mål i matchen. Ett mål som gjordes av Dalen som därmed gick upp på slutspelsplats.

— Ja vad ska man säga. Jag upplevde att det var en grötig match där det märktes att båda lagen verkligen ville vinna och att man inte ville släppa in något bakåt. Poängen var viktiga för båda och man slet extra mycket, säger Dalens Camilla Lundin.

Målet gjordes med 10 sekunder kvar av den andra perioden i en tilltrasslad situation där Camilla Lundin till slut kan stöta in bollen.

— Som jag ser det är det Lelle (Linnea Nylén) som trampar in och skjuter. Bollen studsar och far och Frida träffar bollen. Målvakten tar den och den trillar ut. Det var en väldigt märklig situation men det blev ju mål till slut.

TV: Se målet här 

Hur var det att spela en match med bara ett mål? 

— Jag tycker inte att så få mål speglar matchen. Det vara många lägen som vi borde kunnat sätta. Trots att det blev så få mål så tycker jag att det vart kul att spela. Det blir extra roligt när båda tar fajten och poängen är viktiga.

Segern innebär att Dalen nu är på slutspelsplats. Vad talar för att ni lyckas behålla den? 

— Dels att vi har kommit ihop som grupp och att vi fått ordning på vårt spelsystem. Det känns som att vi har kommit igång, får in mål och krigar för varandra mycket mer nu.

Målet gjordes alltså av Lundin som inför säsongen bytte till Dalen från IKSU. Totalt har Lundin gjort 8 mål och 11 assist.

Har klubbytet motsvarat vad du förväntat dig?

— Ja, eller jag har inte riktigt tänkt på det så. Självklart vill jag bidra med mål och poäng även om jag inte sett mig som en sådan spelare. Det är är bara kul om det blir, det viktigast är att vi som lag vinner.

Känner du att du har utvecklats? 

— Det tycker jag. Jag tar mer ansvar än vad jag gjort förut och känner att jag bidrar mer. Man kan säga att jag känner mig tryggare och jag tror jag passar bättre in i Dalen än i IKSU, avslutar Lundin.

TV: Se målet från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar