Foto: Björn Sandberg
IKSU

Malmö blickar framåt efter möjligheternas månad

Malmös svåra februari avslutades med förlust mot Täby. Nu blickar laget fram mot enklare motstånd och en slutspelsplats.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 13:00
Malmö FBC
2 - 7(2-3, 0-0, 0-4)
IKSU

Malmö FBC har haft en tuff och svår februari månad med matcher mot topplagen Pixbo, Täby, Mora och idag avslutningsvis mot IKSU .

– Vi möter ett IKSU som är världens bästa lag. Vi kämpar på bra i två perioder men de fortsätter att rulla på med sina löpningar och sitt offensiva spel. Beverly Smedenäs gör en jättematch men till slut får vi se oss besegrade, säger Joon Berggren.

Att vinna över IKSU är en tuff utmaning för vilket lag som helst i serien. Det krävs en 100% träff vilket Malmö inte fick till. Istället blev det förlust med 2-7.

– Vi har ju mött IKSU nu sju gånger på två år och vi vet vad vi behöver göra. Det är våra spelvändningar som vi måste sätta och det gör vi till 80% idag. Vi slarvar lite där och lyckas vi inte fullt ut så är IKSU för svåra.

Nu lättar äntligen Malmös spelschema efter fyra svåra matcher.

– Vi har ju sett februari som möjligheternas månad med tufft motstånd där alla extra poäng nästan varit en bonus. Jag känner att jämfört med när vi mötte lagen i höstas så har vi tagit flera steg framåt. Vi har stört lagen mer och lyckas ju även ta två poäng mot Täby. Det känns väldigt bra inför mars månad när det nu ska avgöras.

Fyra matcher återstår av serien där Malmö möter Telge, Jönköping, Endre och avslutningsvis Dalen.

– Vi har ju klassiskt allt i egna händer nu. Första matchen mot Telge blir viktig. Kan vi vinna där är kontraktet klart och vi kan fokusera helt på att nå slutspel. Vi har mycket positivt med oss från de här matcherna som varit.

Saknar du något i ert spel inför avslutningen? 

– Vi är på god väg. Det är det offensiva spelar som vi behöver bli tryggare i. Kan vi göra det så kommer vi att ta de poängen som krävs för att ta oss till slutspel. I försvarsspelet känner vi oss trygga.

Malmö som också får tillbaka nyckelspelare inför avslutningen.

– Vi har själva valt att vila Di Nardo då hon har haft mycket med VM och även Johanna Nilsson har varit en säkerhetsåtgärd. De ska vara tillbaka i träning i nästa vecka och blir bra förstärkningar inför sista matcherna, avslutar Berggren.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar