Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Tillbaka efter 17 månader: ”Går inte att beskriva med ord”

17 månaders rehab är över. Förra helgen gjorde Caroline Adelöw comeback efter korsbandsskadan.

Efter 17 månader av rehab gjorde Caroline Adelöw förra helgen comeback i Pixbo Wallenstam.

— Det går inte att beskriva med ord hur det är att vara tillbaka. Det var verkligen helt magiskt att göra comeback efter så lång tid. Så mycket slit och så många månader och nu äntligen tillbaka, säger Adelöw.

Det har varit 17 tuffa månader för Adelöw. En korsbandsskada i sig är en tuff och jobbig skada. För Adelöw har det tagit än längre tid att komma tillbaka då hon tar medicin som visat sig påverkat brosket i kroppen. I knäet hade brosket krackelerat vilket gjort det ännu tuffare att ta sig tillbaka.

— Det har gjort ont, det har det. Jag har haft väldigt stor stöttning från vänner, familj, sjukgymnaster, laget och många fler som har stöttat mig och hjälpt mig när det varit tungt. Det har verkligen hjälpt för att ta sig tillbaka.

Hur har det varit att stå vid sidan om? 

— Det har varit väldigt lärorikt på sitt sätt. Det har sina för och nackdelar med att skada sig. I börjar var det bara svart men man tar sig upp från det där och får börja jobba efter vad som hänt. Under tiden man har kört rehab har man fått bidra på andra sätt och se innebandyn från andra sidan med allt runtomkring. Det har varit väldigt lärorikt.

Är du återställd till 100%? 

— Jag är med på 100% på träningar och kan spela fullt upp på matcher. Men vi har valt trappa upp matchspelet så att det blir en bra känsla. Det är så mycket känslor nu i början och mentalt att jobba med samtidigt. Jag spelade 1 period och 7 minuter senast och nu i helgen kanske det blir lite mer.

Vad har du sett för skillnad på laget i år? 

— Vi har jobbat med anfallsspelet mer den här säsongen och det är roligt att se vår utveckling där. Vi har fler varianter och lösningar och har blivit bättre.

Fyra matcher återstår innan Pixbo går in i slutspel. I dagens match mot Dalen vill Adelöw se fortsatt högt tempo för att komma upp i nivå till slutspelet.

— Vi hade en intern träningsmatch med väldigt högt tempo och det vill vi ta med oss de sista matcherna nu inför slutspelet. Att vi kan komma upp i högt tempo, avslutar Adelöw.

Foto: Per Wiklund

Foto: Per Wiklund

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar