Ett mål av Linné Nylén när Dalen tog en poäng mot Täby Foto: Magnus Andersson/arkivfoto
IBK Dalen

En poäng till Dalen efter upphämtning

Dalen hämtade upp underläge och tog en poäng hemma mot Täby.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 18:30
IBK Dalen
6 - 7(1-2, 2-2, 3-2, 0-0, 0-1)
Täby

Dalen var länge i underläge mot Täby och det såg länge ut som att Täby skulle få med sig samtliga tre poäng i matchen och därmed stärka sin fjärdeplats i tabellen. Men Dalen skulle se till att åtminstone få en poäng efter upphämtning från 4-6 till 6-6 med två snabba mål med tre minuter kvar av matchen.

— Det kändes som att tredje perioden var våran period. Vi hade gjort en bra match och hade jättemånga lägen och kände att det skulle lossna. Vi gick även ner på två femmor där andrafemman var riktigt bra idag, säger Dalens tränare Claes Bredemo.

Förlängningen blev sedan mållös och matchen fick avgöras på straffar. Ett straffavgörande som till slut fick ett avgörande då Moa Tschöp satte sin straff och Matilda Östlund-Visén räddade. 2 poäng till Täby som stärker sin fjärdeplats och en poäng till Dalen i kampen om slutspelsplats.

En vunnen poäng?

— Ja det får man ändå tycka. Vi gör en bra match och får fantastiskt bra lägen. Sedan är ju två av målen vi släpper in riktigt skitmål där de skjuter på häl och in. Det var verkligen surt att släppa två sådana mål idag, säger Bredemo.

Vad gör att ni kan vända och plocka poäng av Täby? 

— Framförallt andrafemmans spel. Men vi lyckades även på tre femmor våga spela oss ur deras press och vi skapade även flera bra spelvändningslägen. Vi var raka igenom hela matchen och det var synd att vi inte fick mer utdelning idag.

Stärks ni mentalt inför de två sista matcherna med en upphämtning mot Täby? 

— Framförallt var det här en skön revansch att ta poäng mot Täby med tanke på senast då det var samma typ av match. Då var vi också värda poäng och idag tar vi en. Alla upphämtningar stärker laget och alla poäng vi kan ta är viktiga, avslutar Bredemo.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar