Foto: Magnus Andersson
IBK Dalen

Dalen nollade Telge: ”Vi har en fantastisk målvakt”

Matilda Wirtig och Dalen nollade Telge vilket ger en direkt avgörande match nästa helg.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 16:00
Telge SIBK
0 - 5(0-2, 0-1, 0-2)
IBK Dalen

Dalen som i högsta grad är inblandade i kampen om sista slutspelsplats nollade Telge och vann med klara 5-0.

— Känslan är att vi har hyfsad kontroll över match. Det är en match som är mycket fram och tillbaka med mycket känslor och väldigt tajt. Det märktes att det är två lag som ville otroligt mycket men sett över hela matchen hade vi god kontroll över händelserna, säger Dalens Linn Mikaelsson.

Framförallt var det Dalens försvarsspel och målvaktsspel som la grunden till segern. Mikaelsson som är back och lyfter fram målvakten Matilda Wirtig.

— Det är en blandning av grejer som gör att vi har så bra försvarsspel. Vi har ju ett fantastiskt försvar och samtidigt som vi har en fantastisk målvakt. Det är ju en hel del bollar som vi bara kan släppa där vi vet att hon kommer att ta dem. De gångerna vi missar så är hon där och gör monsterräddningar. En trygghet såklart och vi har ett bra samarbete.

Vad säger du om Wirtig som målvakt? 

— Hon är fantastiskt men det är som vanligt. Det är väldigt sällan hon gör en dålig match.

Vad förutom försvarsspelet var bra idag? 

— Energin är bra idag också vilket den även var mot Täby. Det gör att vi jobbar hårt och får självförtroende även uppåt i planen.

Eftersom även Malmö vann sin match innebär det att det nästa helg kommer att bli en sista och avgörande match om vilka av Dalen och Malmö som kommer att gå till slutspel.

— Det blir otroligt roligt. Det är dessutom alltid roliga matcher mot Malmö där det brukar bli mycket känslor och kamp. Det är som att slutspelet redan börjar på lördag, avslutar Mikaelsson.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar