Två mål av Elin Reinestrand Foto: Per Wiklund
IK Sirius FBC

Mora inledde slutspelet med seger

7-3 seger för Mora i kvartsfinal 1.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
KAIS Mora IF
7 - 3(2-1, 2-0, 3-2)
IK Sirius FBC

Seriesegrande Mora valde Sirius som kvarstfinalmotståndare och den första matchen spelades under torsdagskvällen. En match där Mora gick ifrån till en 4-1 ledning efter två perioder varav två mål på 30 sekunder i den femtonde minuten.

— Jätteskönt såklart. Men jag tycker att vi gör en bedrövlig period. Jag tycker inte vi är där och vi står still och spelar innebandy. Nu inför tredje så måste vi skruva upp allting som tempo, passningar och fötter. Vi måste in och köra hårt nu, sa Moras Elin Reinestrand i CMores sändning efter två perioder.

Ett något högre tempot av Mora bäddade för två snabba mål i början av den tredje perioden i en match där Sirius hade flertalet chanser att komma ikapp. Chanser som inte förvaltades och istället kunde Mora vinna med 7-3.

— Vi kommer till lägen och det är lägen som vi måste sätta när vi får dem. Många är frilägen och då får vi inte ens skott på mål, summerade Sirius Klara Molin efter matchen.

Sirius var ändå med i matchen länge.

— Jag tycker vi gör det okej till början av andra. Sedan tycker jag att domaren förstör matchen. Vi får många utvisningar och får ligga och kämpa i försvaret och vi får inget med oss, sa Molin.

I Mora var man såklart nöjda med att vinna kvartsfinalen även om det finns mer att önska spelmässigt.

— Vi vann och det är det som räknas i slutspel. Jag tycker vi börjar starkt och vi har ett ryck i första perioden. Sedan vet jag inte vad som händer i andra. Vi gör det inte alls bra och vi får gå till oss själva för att höja oss, sa Moras Anna Wijk efter matchen.

Framförallt är det ett högt bolltempo som Mora vill spela.

— Vi har pratat mycket om att vi ska dra upp tempot och sätta fart på bollen. Det tycker jag att vi gör från start men sedan händer något i andra perioden. Vi får se på matchen och analysera.

Nästa match spelas på söndag och då är det Sirius som har hemmaplan.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar