Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Fyra av Fylke när Pixbo vann

Fyra mål av Alicia Fylke när Pixbo vann kvartsfinal två och skaffade sig ett ypperligt läge att avgöra på hemmaplan.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 15:00
Västerås Rönby IBK
4 - 7(1-2, 0-3, 3-2)
Pixbo Wallenstam IBK

Pixbo följde upp segern i den första kvartsfinalen med att även på bortaplan besegra Västerås Rönnby med 7-4. Ett Rönnby med flera nyckelspelare borta var klart med i matchen efter den första perioden. I första minuten av den andra perioden gjorde Isabell Krantz första 3-1 och bara 22 sekunder senare utökade Alicia Fylke till 4-1. Tunga mål att släppa in för Rönnby.

— De inleder med powerplay och får göra mål och efter det straffar de oss direkt. Det är lite likt förra matchen där de också straffar oss med två medan vi får kriga hårdare för våra mål, sa Karolina Widar till SSLPlay.

Pixbo målskytte fortsatte fram till 7-1 där Alicia Fylke hade stor målfest med hela fyra mål i matchen.

— Det är en match som går i vågår. Rönnby är lite ojämna idag och när de är svaga så straffar vi dem ganska bra. Vi är nöja med att vi kunde segla iväg men vi ska ha respekt för Rönnby. De imponerar och är jobbiga hela vägen, säger Pixbos tränare Per Tjusberg.

Rönnby närmade sig i slutet på tredje perioden och reducerade till 4-7. Närmare än så kom inte Rönnby då Pixbo kontrollerade slutet av matchen.

— Vi är nöjda, framförallt med vårt tålamod i vårt spel. Vi gör de trötta och de får kämpa och springa mycket.  Det är den gameplan vi har lagt fram och från det har vi byggt vidare, säger Tjusberg.

Segern innebär att Pixbo Wallenstam leder matchserien med 2-0 i matcher i bäst av fem.

— Tyvärr är det en tung match för oss målmässigt. Vi måste straffa Pixbo lite mer tidigare i matchen. De blir tunga annars och det känns som att vi gör det bra tills vi ska ta avslut i de avgörande momenten. Kampen, löpningar och tempot är vi lika. Men vi det lilla skillnaden i kvalitet blir avgörande, sa Karolina Widar.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar