Foto: Björn Sandberg
IKSU

IKSU nollade Malmö – vann med tvåsiffrigt

IKSU var totalt överlägsna när de nollade Malmö och gjorde 10 mål.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:00
Malmö FBC
0 - 10(0-4, 0-3, 0-3)
IKSU

IKSU följde upp storsegern hemma med 12-3 med att köra över Malmö på bortaplan och vinna överlägset. 4-0 efter den första perioden utökades till 7-0 efter två perioden. I den tredje avslutade Johanna Hultgren med att fullborda ett hattrick fram till 10-0.

— Jättekul att hålla nollan. Sedan hade jag inte jättemycket att jobba på idag. Vi gör ett väldigt bra jobb defensivt och framförallt ett grymt bra backcheck. Men såklart måste jag vara med när lägena kommer, sa IKSU:s målvakt Emelie Frisk till SSLPlay efter matchen.

Återigen visade IKSU upp ett kreativt anfallspel och ett effektivt försvarsspel där Malmö inte lyckades skapa mycket. IKSU kontrollerade hela matchen och visade tydlig klasskillnaden lagen emellan.

— Vi har bra koll. De kommer upp på några ströchanser men sedan känns det inte som att de orkar. Vi kan ligga kvar, komma tillbaka och skapa framåt.

I Malmö var det inte mycket som stämde.

— Jag tycker vi gör en riktigt dålig match idag. Om vi väl får tag i bollen så slår vi en pass och så tappar vi den. Vi har inget spel alls och jag tycker inte att det är något som fungerar, sa Malmös Ellen Rasmussen som saknade mycket:

— Jag tycker att vi ska kunna kriga och kämpa mer framförallt och stå upp mer i försvaret. Det är stor skillnad på lagen men vi måste kunna höja det mer.

Segern innebär att IKSU nu har 2-0 i matcher vilket innebär att de på tisdag kan avgöra till 3-0 i matcher.

— Att vi fortsätter trampa på som vi har gjort de här två matcherna och spelare det spelet vi har gjort sedan jul. Då ska det inte vara några problem att vinna tre raka, avslutar Emelie Frisk.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar