Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
IKSU

IKSU till semifinal: ”Otroligt starkt lag även i år”

IKSU till semifinal efter 3-0 i matcher.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 18:30
IKSU
6 - 2(0-1, 2-0, 4-1)
Malmö FBC

IKSU första lag att gå vidare till semifinal efter att ha vunnit med 3-0 och klara 28-5 i målskillnad över Malmö. Kvartsfinal 3 skulle dock bli den tuffaste av de tre när Malmö bjöd på bra motstånd matchen igenom. Malmö ledde efter den första perioden innan IKSU vände i den andra och till slut vann med 6-2.

— Jag tycker att vi inleder lite svagt idag. Malmö går in med fullt ös och krigar för varje sekund och vi är inte riktigt där från start. De gör en jättebra match idag och vi får tugga oss in i den mer och mer. Sedan tycker jag att vi gör det bra och visar att vi är bättre även idag, säger IKSU:s lagkapten Frida Norström.

Den tredje kvartsfinalen blev det tuffaste.

— Jag tror det är bra för oss att vi fick en sådan här match idag. Malmö gör sin bästa match och vi får känna på lite tuffare motstånd vilket det kommer bli i semifinalen. En nyttig match för oss.

Totalt sett så har IKSU målskillnaden 28-5 över tre kvartsfinaler och har en bra känsla inför semifinalerna.

— Vi har gjort mycket bra i de här matcherna. Framförallt har vi haft tålamod i vårt spel samtidigt som vi varit effektiva. Det är mycket som stämmer och det är ett styrkebesked. Vi släpper bara in 5 mål så försvaret sitter och samtidigt gör vi 28. Det är verkligen starkt att ha med sig inför semifinalerna.

TV: Se målen från matchen här 

Vilka möter du helst, Rönnby eller Pixbo? 

— Det spelare ingen roll. Vi ska vinna oavsett motstånd.

Med 3-0 i matcher får IKSU några dagar extra ledigt inför semifinalen. Det finns dock enligt Norström inget speciellt att som behöver justera.

— Nej inget speciellt. Såklart har vi detaljer att slipa på men sett över hur vi spelar så har vi hittat rätt nu och har gjort det under en längre tid vilket känns bra. Vi är redo för tuffare motstånd.

Hur bra är årets IKSU jämfört med det som tog SM-guld förra säsongen? 

— Det är svårt att jämföra både i personer och spelmässigt. Jag tycket att vi har visat att vi är ett otroligt starkt lag även i år och efter jul har vi gjort det fantastiskt bra. Känslan är att vi är väldigt starka, att vi har utvecklats under våren och att det kan bära långt, avslutar Norström.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar