Felicia Johansson gjorde ett jättematch i Rönnbys mål Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

”Vi gör en enorm arbetsinsats”

Kvartsfinalserien Pixbo-Rönnby går vidare efter att Rönnby visade upp en enorm arbetsinsats på bortaplan.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Pixbo Wallenstam IBK
2 - 3(1-2, 0-0, 1-1)
Västerås Rönnby IBK

Västerås Rönnby håller liv i kvartsfinalserien mot Pixbo efter att på bortaplan visat upp en enorm arbetsmateriel med snabba omställningar och vunnit med 3-2.

Rönnby tog ledningen genom Lisa Söderlund och gick till första periodpaus i ledning med 2-1. En ledning som stod sig till inledningen av den tredje då Pixbo redan efter 11 sekunder kvitterade.

— Vi hade pratat om det innan att vi inte har råd att spilla energi när vi släpper in mål och tänkta på vad som gick fel och vems fel det är. Vi kom ihop, sa släpp det och fokus på nästa byte. Det är enormt viktigt i de lägena, sa Västerås Rönnbys tränare Karolina Widar i C Mores sändning efter matchen.

Rönnbys hårda arbete fortsatte efter målet och Lisa Söderlund som inledde målskyttet skulle bli matchvinnare. Men idag var det laginsatsen som gjorde att Rönnby fortfarande är kvar i kvartsfinalserien.

— Det är en fantastiskt match av oss. Framförallt måste jag hylla laginsatsen. Det är ett otroligt jobb från alla i laget. Det är en väntad matchbild egentligen när Pixbo styr och ställer. Men vi gör de vi ska och det är framförallt försvaret som sitter idag som det inte gjort i de andra matcher, sa Rönnbys lagkapten Elin Björkman.

Även tränare Karolina Widar stämmer in i arbetsinsatsen.

— Vi gör en enorm arbetsinsats. Jag skulle vilja ha en mätare på våra spelare. Det är imponerande att vi lyckas hålla drivet uppe och på spelvändningar matchen igenom. Jag är imponerad över orken och beslutsamheten även på slutet, säger Widar.

En seger som betydde mycket för Widar.

— Kolla på min hand när vi hade samling. Det är så mycket adrenalin på slutet för mig som tränare också. Jag lever mig ju med mycket i matchen. Men vilken match och vad härligt att vi fick med oss segern.

På torsdag väntar match 4 i Västerås då Rönnby eventuellt har tillbaka Jonna Sjöberg och Linnea Nilsson som saknades i dagens.

— Har vi samma arbetsmoral så absolut kan vi vinna igen. Vi har ju en del som väntar därhemma som bara vill kliva in på banan. Det är hungriga tigrar som vi får stämma av med om de kan spela, sa Widar.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar