Foto: Per Wiklund
AIK IBF

KLART: Han tar över AIK

AIK har gjort klart med en ny huvudtränare.

AIK som den här säsongen åkte ur SSL har gjort klart med en ny tränare till nästa säsong. Det är Nicklas Hedstål som kommer att leda AIK:s väg tillbaka till SSL.

– Jag tror starkt på AIK:s strategi (AIK 2.0) och jag skulle helst inte vilja byta en spelare i truppen. Viktigast nu är att ta lärdom från förra säsongen och skapa en tydlig spelidé och identitet för vårt herrlag. Jag och laget kommer att jobba stenhårt med ambitionen att AIK åter skall spela i högsta ligan och snart slåss om medaljer igen, säger Nicklas Hedstål, ny huvudtränare för AIK Innebandys herrlag i ett pressmeddelande.

Hedstål har den här säsongen tränat Telges damlag som åkte ur säsongen. Innan dess var han tränare i Pixbo. För AIK är den nya tränaren en del i en omstart:

– Vad vi sökt efter är en person med god kommunikativ förmåga, med stor erfarenhet av vår sport, med ett gediget track record från att utveckla unga spelare, en person som tror på vår strategi (AIK 2.0) och som ser jobbet som ny huvudtränare som en stor utmaning. Efter nästan 2 månaders jobb är vi således glada och nöjda att kunna presentera Nicklas Hedstål som vår kommande huvudtränare för herrlaget, säger Mikael Nordström, Sportchef i AIK Innebandy.

Hos AIK intensifieras nu arbetet mot nästa säsong.

– Nästa steg blir att tillsammans med Nicklas bygga klart hela ledarstaben för herrlaget, förlänga utgående spelarkontrakt, kontakta och kontraktera några nya spelare, utveckla kommande säsongsplan i mer detalj samt förstärka den revanschlust som just nu kokar inom klubben och laget. AIK kommer alltid tillbaka, avslutar Mikael Nordström.

LÄS MER: ”Roligaste utmaningen i Innebandysverige” 

LÄS MER: Styrelsen öppna brev om dåtid och nutid

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar