Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Pixbo vidare till semifinal – matchavgörande mål av Wålinder

Pixbo Wallenstam vidare till semifinal efter avgörande mål av Josefin Wålinder.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:00
Västerås Rönnby IBK
2 - 3(0-1, 2-1, 0-1)
Pixbo Wallenstam IBK

Pixbo Wallenstam vidare till semifinal efter att ha avgjort mot Rönnby med 3-1 i matcher. Torsdagens match var jämn där Pixbo fick en drömöppning med mål redan efter 58 sekunder. En ledning som Rönnbys Angelica Nordfeldt kvitterade i den andra perioden.

— Den ska bara in. Det är därför jag står där för att trycka in dem, sa Nordfelt i SSPlays sändning efter två perioder.

Pixbo återtog ledningen innan Rönnby återigen kunde kvittera till 2-2 efter två perioder i andra period som var spelmässigt jämn.

— Det märktes att vi tog tag i det nu i andra och hetsade inte lika mycket. Vi måste fortsätta behålla lite lugnt i spelet, äga bollen och tro på det vi gör, sa Rönnbys Angelica Nordfelt.

I den tredje perioden klev Josefin Wålinder fram och gjorde 3-2 efter drygt 10 minuter. Ett mål om blev matchavgörande och Pixbo Wallenstam är vidare till semifinal.

— Krantz skjuter ett skott från mittplan och vi har pratat mycket i veckan om att vara mycket framför målvakten där våra backar skjuter och att vara där och hugga på returerna och det var lite kul att det var just ett sådant mål som avgjorde, sa målskytten Wålinder.

En seger som innebär att Pixbo är vidare till semifinal.

— Det är så sjukt skönt verkligen efter att ha kämpat för detta hela säsongen. Det går inte riktigt att beskriva just nu men det är sjukt skönt.

De första två kvartsfinalerna vann Pixbo relativt klart. Men den senaste och även dagens match blev tuff och jämn.

— Rönnby gör de svinbra och de är ett riktigt bra motstånd. De gör det svårt för oss. Vi tappar lite i andra perioden och vi är inte riktigt där och tappar boll. De blir svårt för oss när Rönnby är så duktiga som de är idag, summerade Wålinder.

I semifinalen kommer Pixbo Wallenstam att möta IKSU. I den andra semifinalen möts Mora och Täby.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar