Foto: Calle Ström
Innebandyfesten

SM-guld till Hovslätt: ”Otrolig känsla”

SM-guld till Hovslätt P16 efter att ha vunnit finalen med 4-3.
Serie: Innebandyfesten. Matchstart: 09:30
Ledberg IBF
3 - 4(1-2, 1-2, 1-0)
Hovslätts IK

Hovslätt vinnare av P16-SM under Innebandyfesten efter att ha besegrat Ledberg med 4-3 i i finalen.

— Otrolig känsla. Det började redan för 3-4 år sedan när vi startade med det här laget och det har gått bra sedan dess. Vi har fokuserat på den här säsongen för att vinna just SM, säger Hovslätts Wille Knuthas.

Knuthas som blev utsedd till turneringens forward har haft stor del Hovslätts framgångar till guldet. I finalen inledda han med att assistera till de två första målen. Efter att Ledberg kommit tillbaka var det just Knuthas som åter gav Hovslätt ledningen.

— Det är en sådär match för oss. Vi kommer ut starkt som brukar göra. Första bytena är alltid bra av oss och sen så slappnar vi av lite och de gör något mål. Efter det tar vi över igen och den tredje perioden spelar vi nästan av.

Ledberg var dock nära att kvittera och fick ett farligt frislagsläge i slottet med bara sekunder kvar av matchen. Skottet i täck och Hovslätt svenska mästare i P16

— Fy vad skönt. Vi har haft det här som mål hela säsongen att det är det här guldet vi ska ta, säger Hovslätts målvakt Philip Axelsson.

Vad är det som gör er så bra?

— Vi jobbar för varandra och jobbar tydligt efter våra uppgifter i laget. Förstakedjan ska göra lite mer mål och andrakedjan vet sin uppgift. De gör inte många fel på en match och täcker mycket skott. Sedan ska vi göra det framåt, säger Wille Knuthas.

Hovslätt hade två spelare med i All-Star Team. Målvakten Philip Axelsson och just Wille Knuthas som utsågs till turneringens forward.

— Det är såklart jättekul. Ett kvitto på att man gör något bra och otroligt kul, avslutar Knuthas.

LÄS MER: Philip Axelsson utsedd till turneringens målvakt: ”Blev överraskad” 

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar