Foto: Per WIklund
IBF Falun

Galante Carlström nära nytt rekord: ”Att Hannes har det gör det hela bara ännu bättre”

Imorgon kan Galante Carlström slå ytterligare ett rekord som bäst någonsin.

Tidigare under säsongen blev Faluns Alexander Galante Carlström den meste målskytten någonsin i herrarnas högstaligan när han passade Hannes Öhman. I årets SM-final kan det ske igen då Galante Carlström bara är 1 mål ifrån att tangera rekordet som den herrspelare som gjort flest mål i en SM-final sedan det 2002 ändrades till avgörande i enbart en final. Rekordet innehas av just Hannes Öhman på 7 mål. Galante Carlström har inför finalen gjort 6 mål.

— Häftigt. Det här kittlar till lite extra. För det första så möter man vi Storvreta, bara det är ju att man vill slå ett rekord. Sedan att Hannes har det gör det hela bara ännu bättre. Han står ju i båset och kan bevittna rekordet om det skulle vara så att jag gör det. Det här blev en till sporre så att säga. Man vill ju dit.

För att vara ensam rekordinnehavare så krävs det att Galante gör två mål. Han målsnitt från tidigare finalen är just två mål per final.

— Jag tror alltid att jag kommer göra mål när jag kliver innanför sargen. Det är min tanke men så får vi se hur det går. Men jag försöker såklart alltid göra så många mål som möjligt.

Alexander Galante Carlström har flera rekord på meritlistan. Förutom det som slog i år som mesta målskytt någonsin så är han även den spelare som en en säsong gjort flest mål. Det här potentiella rekordet är en dimension till.

— Det är klart att det här bevisar att man är där när det gäller. Hannes var ju otroligt bra på det. Han klev alltid fram när det skulle avgöras och det har också bevisat. Att kunna få det rekordet bevisar ju att man är att räkna med när det blir viktiga matchen.

Inför finalen 2013 när Falun vann med 5-2 och Alexander Galante Carlström gjorde hattrick hade han på natten sett tecknet 3. Ännu har han inte sett något tecken inför årets final.

— Nej inget tecken ännu. Jag brukar inte titta på de i förhand så vi får se imorgon.

Någon annorlunda inför årets final? 

— Det är alltid mycket kring finaler men det känns som det är lite mer eftersom det är Storvreta mot Falun. Vi har ju haft för vana att vinna serien men Storvreta vann i år och det blir värdigt att det är ettan och tvåan som möts i serien. Det kittlar ju lite extra. Det ska bli otroligt kul att möta Storvreta.

Förutom Galante Carlström kan även Henrik Stenberg gå om. Stenberg står i nuläget på 5 mål.

LÄS OCKSÅ: Mästarna Falun – STJÄRNAN: Galante Carlström om tecknet inför finalen, att trampa ner kulor i sandan och drivkraften att göra mål 

Topplista gjorda mål i en SM-final – herrar:

Hannes Öhman, 7 mål
Alexander Galante Carlström, 6 mål
Henrik Stenberg, 5 mål
Magnus Svensson, 5 mål
Niklas Jihde, 4 mål
Christian Hellström, 4 mål

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar