Foto: Pixbo Wallenstam IBK
#ibsilly

Schweizisk landslagsmålvakt till Pixbo

Pixbo Wallenstam har gjort klart med en ersättare till Sara Hjorting som slutar.

Tidigare i veckan stod det klart att Pixbos målvakt Sara Hjorting väljer att avsluta sin karriär. Nu har Pixbo Wallenstam gjort klart med en ersättare. Det är 24-åriga Lara Heini, målvakt i det schweiziska landslaget som nu väljer spel i SSL och Pixbo.

— Som innebandyspelare har det alltid varit en stor dröm att flytta till Sverige. Jag hade chansen att besöka Pixbo Wallenstam och såg då att klubbkänslan var viktig, vilken den är för mig också. Allt som allt fick jag en väldigt god uppfattning om klubben och är nu glad att jag bestämt mig för den, säger Lara Heini i ett pressmeddelande.

Att byta land och liga kommer såklart innebära en omställning

– Jag tror att vi springer mer med bollen i Schweiz. I Sverige förväntar jag mig att dem spelar bollen snabbare och därför är spelet snabbare. Det innebär att du som målvakt också måste ta snabbare beslut. Jag tror att medelnivån på svenska spelare är högre än på schweiziska spelare. Det gör att konkurrensen inom lagen blir högre.

Kalevi Pessi, elitansvarig i Pixbo Wallenstam beskriver Lara såhär

— Hon är Schweiz bästa malvakt och en fantastisk idrottstjej. Hon var en av av lagets bästa spelare under senaste VM, där hon bland annat blev utsedd till Schweiz bästa spelare i en rafflande semifinal mot Finland. Lara har en väldigt hög ambition och flyttar till Sverige och Pixbo Wallenstam for att bli ännu bättre. Med Sveriges bästa målvaktstränare Pontus Boman är jag helt övertygad om att hon kan ta steget till att bli en av världens bästa målvakter.

Huvudtränare Per Tjusberg är glad att man snabbt hittade en ersättare till Sara Hjorting.

— Jag är oerhört nyfiken pa att se vad Lara kan prestera hos oss. Att ersätta världens bästa malvakt är förstas en uppgift som vi inte omedelbart ska lägga på hennes axlar. Men vi far en ung målvakt med internationell rutin och med en bevisat hög nivå i sitt spel. Hon är driven, ödmjuk och vill hela tiden utveckla sitt spel. Det är svart att hitta en mer lämplig efterträdare till Sara Hjorting, säger Tjusberg.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar