Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Kippilä: ”Backsidan & målvaktssidan går till oss”

Ska KAIS Mora kunna utmana Iksu om nytt guld?

För KAIS Mora slutade förra säsongen med ytterligare en finalförlust. Till årets säsong har klubben vana troget förstärkt laget ytterligare. Från mästarna Iksu har landslagsforwarden Johanna Hultgren värvats och lägg där till tidigare U19-landslagspelarna Lisa Svarfar och Alexandra Terner samt Caroline Rosenberg så har Mora trots några spelartapp på nytt en stark trupp. KAIS Mora tippas dessutom att vinna serien av tränarna i SSL. 

— Vi kommer kanske få se ett lite yngre Mora än vad vi haft föregående säsongen. Vi har fått in bra nyförvärv som har imponerat på mig. De kommer bli väldigt viktiga för oss, säger My Kippilä på den årliga upptaktsträffen.

Utöver nyförvärven har även ledarstaben förändrats då Noel Alm Johansson lämnar och istället kommer Roger Jonsson ha Christoffer Souminen, tidigare i Linköping bredvid sig i båset.

— Han har kommit in med lite nytt och en hel del små detaljer. Framförallt är det en ny röst i omklädningsrummet vilket känns fräscht och bra.

Har ni förändrat något med tanke på att ni inte riktigt har förmågan att nå ändra fram?

— Vi har haft en lite längre och hårdare försäsong än tidigare för att kunna vara på topp när det väl gäller på slutet. Förra säsongen var svårare med ett VM mitt i. I övrigt har vi inte ändrat något speciellt.

Förutom KAIS Mora har även Iksu förstärkt truppen efter flera tunga spelartapp. Lägg där till att flera av lagen jagandes bakom topp två har värvat mycket och med kvalité vilket gör att Kippilä tror på en jämnare topp.

— Jag tycker toppen har blivit bredare. Rönnby och Endre har förstärkt sina trupper bra och både Täby och Pixbo är ju bra sedan tidigare. Känslan är att det är fler lag som kan vinna mot varandra men jag tror det blir Iksu mot oss i Globen och Täby och Endre i semifinal.

Hur ser du på er trupp jämfört med Iksu?

— Vi har en jämn trupp jämför med Iksu. Forwardssidan tycker jag är ganska lika och kanske lite fördel Iksu. Backsidan och målvaktssidan går till oss däremot och vi har två riktigt bra målvakter.

KAIS Mora fick dock ge i försöket att värva Kippiläs landslagskompisar, systrarna Veera och Oona Kauppi. 

— Ja vem skulle inte vilja ha de i sitt lag. Det är två väldigt bra spelare men det var Iksu som drog längsta strået även om jag tror att vi var med ganska länge där. Men vi har ett tillräckligt bra lag även utan dem.

LÄS MER: Så tippar tränarna serien 

LÄS MER: Guldduellen fortsätter: ”Det är spets så det sjunger om det” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar