IBF Göteborg Dam

Nykomlingen inledde med seger: ”Knappt så vi kunde tro det själva”

Alice Bengtsson matchhjälte för när nykomlingen inledde med seger.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 14:00
IBK Dalen
3 - 4(0-0, 0-2, 3-2)
IBK Göteborg

Nykomlingen IBK Göteborg av tränarna tippade att åka ur årets SSL fick en kanonstart på säsongen borta mot Dalen i Umeå Energi Arena. Efter en mållös första period gick Göteborg ifrån med en 2-0 ledning efter att Alice Bengtsson gjort klubbens första mål i årets SSL. Samme Bengtsson assisterade även till 2-0 målet och Göteborg hade god effektivitet på sina chanser.

— Vi har riktigt bra disciplin i försvaret i försvaret och får med oss mål på grund av det. Innan matchen gick vi verkligen in med inställningen  att vi kan ta detta om vi spelar vårt spel utan att tänka för mycket på motståndarna. Det är bra inledningsvis och vi har mycket energi med oss in inför tredje, säger Göteborgs back Amanda Svanström.

Den tredje perioden blev jämn där Dalen efter tio minuter kvitterat till 3-3.

— Vi visste att de skulle trycka på ännu mer och vi försökte vara lugna och kyliga. Men nu fick de lite mål ändå och det blev lite stressigt. Men vi lyckades ju sätta ett till vilket var helt fantastiskt.

Tidigare nämnda Alice Bengtsson skulle bli stor matchhjälte för Göteborg när hon snurrade runt och snyggt satte segermålet och nykomlingen inledde med seger.

TV: Se avgörande målet av Alice Bengtsson

— Helt fantastiskt verkligen. Det är knappt så vi kunde tro det själva. Samtidigt som de ändå kändes att det inte var förvånande. Vi visar att vi kan stå upp mot Dalen och det var skönt att vi kunde vinna när vi hade ledningen i stort sett hela matchen.  Vi tror på oss själva och detta blev en perfekt start på säsongen.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar