FC Helsingborg

JUST NU: Beslut från Juridiska nämnden – 3 spelare stängs av

Juridiska nämnden har meddelat beslut i tre ärenden.

Under måndagens meddelade Juridiska Nämnden att de tagit beslut i de tre ärenden av anmälningen som kommit in. Anmälningarna har gällt FC Helsingborgs Fredi Petersson efter derbyt mot Höllviken där Petersson anmäldes för filmning. De andra två ärenden rör spelare från Lindås efter derbyt mot Pixbo Wallenstam där både Albin Jansson och Max Källerteg anmäldes för våld mot huvudet. På innebandy.se kan följande beslut läsas:

FC Helsingborgs Fredi Petersson stängs av en match för osportsligt uppträdande.
JN skriver i beslutet: ”JN konstaterar att vad Videogranskningsgruppen anför i sin anmälan vinner stöd av videomaterialet. Det är styrkt att Fredi Petersson på ett onaturligt sätt förstärker kontakten med motspelaren i syfte att vilseleda domarna. JN anser att kontakten mellan Petersson och motspelaren inte sker på så vis som Petersson påstår.”

LÄS MER: Petersson stängs av för filmning 

Lindås Rasta IBK:s Albin Jansson stängs av två matcher för våld.
JN skriver i beslutet: ”JN konstaterar att Albin Jansson tar en medveten risk genom att slå klubban mot målvakten varför han därtill måste ha insett att slaget skulle träffa målvaktens överkropp. Jansson har vidare enligt nämndens mening förhållit sig likgiltig inför risken att den skulle träffa en oskyddad del. Slaget utförs inte med betydande kraft, dock ska användandet av klubban som tillhygge vid bedömningen ses som försvårande.”

Lindås Rasta IBK:s Max Källerteg stängs av fem matcher för våld.
JN skriver i beslutet: ”JN anser att Max Källerteg avsiktligen träder in i situationen för att tackla motspelaren. Källerteg kommer med hög fart sent in i situationen och använder armbågen för att tackla motspelaren. Tacklingen träffar motspelaren i huvudet och åsamkar smärta hos denne. JN anser att agerandet är uppenbart respektlöst och utsätter motspelaren för en mycket hög skaderisk. JN anser att Max Källerteg måste ha insett att hans tackling skulle träffa motspelaren i huvudtrakten och Källerteg vidare förhållit sig likgiltig inför den effekt som kunnat uppstå av tacklingen.”

LÄS MER: ”Det är en olyckshändelse”

Den längsta avstängningen rör alltså Lindås Max Källerteg efter situationen som går att se i spelaren ovan.

*artikeln uppdateras 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar