Foto: Per Wiklund
IK Sirius FBC

Seger för Mora: ”Det var ingen vidare insats”

KAIS Moras nya tränare Christoffer Suominen var inte nöjd med lagets insats trots 7-3 seger över Sirius.
Serie: SSL-Dam. Matchstart:
KAIS Mora IF
7 - 3(2-0, 1-2, 4-1)
IK Sirius FBC

KAIS Mora vann på nytt med 7-3 när de spelade hemmapremiär mot Sirius. Enligt nya tränaren Christoffer Suominen var det dock en sämre insats av hemmalaget.

— Det var ingen vidare insats. All heder till Sirius som står upp bra och gör en bra match men för vår del kommer vi inte alls upp i någon nivå, säger Suominen.

KAIS Mora tog ledningen med 2-0 efter den första perioden efter att de två unga spelarna Jonna Jonsson och Moa Gustafsson gjort varsitt mål. Efter två perioder var ledningen 3-2 och det fanns mycket mer att önska.

— Det är lite klyschigt men vi saknar energi, fötter och alla energiska moment. De två första perioderna är väldigt stillastående med för många touch på billen och vi låter deras försvar stå i positioner. Vi vill flytta bollen mycket snabbare.

I den tredje perioden tryckta Mora ifrån och både Malin Alkelöw (tidigare Andreason) och Johanna Hultgren gjorde mål fram till 7-3.

— Vi kommer inte ut som vi vill. Vi vill vara ett lag som tar grepp kring matchen direkt och styra den. Nu avslutar vi bra men de två första perioderna är inte bra,

Vad jobbar ni med i inledningen av säsongen? 

— Vi jobbar mycket med kulturen och att förstärka vinnarkulturen ännu mer i träning och förberedelser inför match. Vi jobbar även med omställningsspelet från försvar och mycket fokus har lagt på det offensiva spelet. Det kommer ta lite spel och vi har högra krav på oss själva. Allt är inte där nu men vi borde ändå göra en bättre match. Men vi ska inte förringa att vi vinner matchen.

Har du saknat något speciellt de två första matcherna? 

— Vi har vunnit både med 7-3 och det är ganska många delar i spelet som vi är nöjda med. Det är svårt att peka på att vi saknar något specifikt utan det är mycket grejer som vi filar på. Bland annat reträttspelet har vi jobbat mycket med och det blir bättre och bättre.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar